avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Referitor insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Referitor insolventa

Va rog daca se poate un raspuns serios la urmatoarea intrebare : Se poate declara o persoana fizica in insolventa ? Daca da care sunt pasii de urmat? ( persoana fizica adica o persoana pur si simplu care are datorii si nu le mai poate plati).
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 10:50, 23 Martie 2011
nu prea e legislatie...

“O reglementare a insolvenţei persoanelor fizice este imperios necesară. Deşi bancherii nu sunt de acord, persoanele fizice supraîndatorate nu au niciun fel de protecţie. România este obligată, potrivit directivelor europene, să reglementeze falimentul personal.
Deşi, în lipsa unei reglementări în legislaţia naţională, se va putea cere protecţie în instanţă pentru o persoană fizică pornind de la directiva europeană”, a declarat Gheorghe Piperea, managing partner la Piperea&Asociaţii.

e si un proiect de lege pe undeva prin parlament

[ link extern ]

[ link extern ] /

Ultima modificare: Marți, 22 Martie 2011
ContSters123067, utilizator
Dreptul comunitar european are aplicabilitate primara in fata dreptului intern. Degeaba ar reglementa statul roman insolventa persoanelor fizice daca bancherii apeleeaza la legislatia europeana ce ii protejeaza si astfel ei nu pierd niciodata.

pentru ca ce este important la banci este plata la scadenta si nu continutul contractului sau starea financiara al debitorului ce era obligat, la incheierea contractului sa prevada si posibilitatea insolventei.Continutul contractului este important doar in prisma faptului ca se prevede data scadenta si sanctiunea in caz de nerespectare.

Mai exista forta majora, ce va poate scuti de plata datoriei, insa se aplica doar in cazuri extrem de grave, catastrofale.
nu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa persoana fizica. prevaleaza legea europeana? sorina maria sorina maria poate o pers fizica sa ceara declansarea proc de insolventa?dupa legile romanesti am inteles ca nu , dar dupa cele europene? (vezi toată discuția)
Insolventa personala ANDREI2002 ANDREI2002 Buna seara. Imi puteti spune va rog frumos daca legea privind insolventa personala (persoana fizica) este in vigoare? Daca da atunci cum se procedeaza in ... (vezi toată discuția)