avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... 2 proprietari
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

2 proprietari

Buna ziua, as dori sa ma ajutati in urmatoarea problema.Am cumparat in 2001 un garaj+ un subsol denumit spatiu tehnic, deci 2 camere.Intrarea in camera de la subsol se face numai prin garaj (mentionez ca scrie pe acte).Acest garaj si subsol se gaseste intr-o curte, la parterul unei case cu 2 etaje.Aceasta casa a fost cumparata in 2003 de un italian , vanzatorul fiind acelasi care mi-a vandut si mie.Acum problema e ca italianul mentioneaza ca subsolul este al lui, cum e cu putinta din moment ce sa facut cadastru si apoi intabulare, asta cand l-am cumaprat.
Cel mai recent răspuns: alexander.dominic , utilizator 18:43, 5 Iunie 2008
Deci am un Memoriu Tehnic de la cadastru .

Tema Lucrarii:

Prezenta lucrare a fost executata in vederea obtirerii numarului cadastral al imobilului din Str. Vasile Lascar, garaj. Apoi Mai jos este scris

Continutul lucrarii:

in vederea executarii lucrarii beneficiarul a prezentat urmatoarele documente:
-Contractul de vaznare-cumparare
Intreg imobilul din Str. Vasile lascar, are numarul de cadastru 1111
Din acest imbobil s-a vandut garajul prin contractul de vanzare cumparare nr. 000.garajul are doua incaperi una situata la parterul imobilului si una la subsolul imobilului.Mentionez ca intrarea in incaperea din subsol se face numai prin garaj si are rol de spatiu tehnic al garajului.
Accesul la garaj se poate face prin gangul din str. Logofat stroici care permite accesul la nr 00 din str vasile lascar, cat si la nr 00 din str viitorului.

Ca anexare la memoriul tehnic am prezentat urmatoarele:
-Fisa bunului imobil
-Plan de amplasare si delimitare a bunului imobil scara 1:500
-Plan de amplasare in zona la scara 1:2000
-Relevee pentru pentru subsolul si parterul garajului
-Acte prezentate de beneficiar

Asta sta scris mai exact.

shiba a scris:

Sa ne intelegem clar, exista inscrisa in cartea funciara servitutea de trecere sau nu? Daca exista inscrisa in cartea funciara si noul proprietar va blocheaza mergeti la politie , reclamati si va fi obligat sa va permita accesul. Daca insa servitutea nu este notata in cartea funciara, va poate bloca accesul si va trebui sa obtineti prin instanta constituirea servitutii si notarea ei in cartea funciara, functie de cum va aprecia instanta in concret.
"Accesul la garaj se poate face prin gangul din str. Logofat stroici care permite accesul la nr 00 din str vasile lascar, cat si la nr 00 din str viitorului." Gangul acesta va da acces direct la garaj? Si cine este proprietarul gangului? Inteleg ca tot noul proprietar al casei.
Din memoriul prezentat asta este tot ce aveti, adica nu destul, nu se constituie o servitute de trecere. Repet daca vreti sa fiti linistit si fara probleme, trebuie sa obtineti constituirea servitutii de trecere prin instanta, lucru pe care il veti obtine pentru ca nimeni nu poate fi oprit sa-si exercite dreptul de proprietate asupra unui imobil si pentru aceasta trebuie sa aiba acces la acel imobil. Iar daca singurul acces posibil este pe proprietatea altcuiva, asta este , pentru aceasta se constituie servitutea de trecere ce se va exercita in conditiile stabilite de instanta.
Multumesc frumos pentru raspunsuri as mai avea inca o nelamurire.Am incercat sa inchiriez la niste baieti camera de sus ( garajul ) pentru a il folosi ca punct de lucru pentru niste piese auto.Trebuie sa ii cer acord vecinului (italianului) ca baieti cu piesele sa iti desfasoare activitatea.De asemenea italianul a inchiriat 4-5 spatii in corpul A, fara sa imi ceara mie vreo semnatura,l e posibil ca el sa fi falsificat semnatura mea (sa isi fi dat acordul in numele meu).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrare blocata alexander.dominic alexander.dominic am o mare problema.suntem doi propietrari.eu cu 2 camere iar celalat cu 50 de camere.aveam intrare printr-un fel de gang acesta a fost inchis si deschis un ... (vezi toată discuția)
Carte funciara alexander.dominic alexander.dominic buna seara, in urma cu 8 ani am cumparat un garaj+ spatiu tehnic (subsol).Intabularea a fost facuta numai pe garaj dar nu si pe subsol.IProblema e urmatoarea, ... (vezi toată discuția)
Va salut, intr un condominiu tabloul electric care contine si ... Mirel Alexandru Mirel Alexandru Va salut, intr un condominiu tabloul electric care contine si contoarele apartamentelor este situat la subsol. Aces subsol este proprietate privata si inchisa. ... (vezi toată discuția)