avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Abuz primar
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Abuz primar

Am urmatoarea problema, primarul ca ordonator principal de credite emite decizie de poprire pe salariu si blocare de conturi salariale pentru indemnizatia de conducere a contabilului sef in baza deciziei Curtii de Conturi. Deoarece decizia curtii este nelegala, am contestat-o si am primit ca raspuns "contestatia nu suspenda obligatia executari masurilor dispuse prin prezenta decizie" si ca nu suntem indreptatiti sa contestam decizia noi ca ordonatori secundari de credite.
Cum pot impiedica acest lucru, stiu ca orice retinere se face in baza unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile dar primarul blocheaza efectiv conturile daca nu retinem din salariu pe baza deciziei lui, decizie pe care o da cu 2 zile inainte de data salarizarii. Singura solutie este sa deschid proces primarului in baza deciziei emise dar pana se termina procesul cum il pot determina legal sa nu-mi retina din salariu pana la obtinerea hotararii judecatoresti definitive si irevocabile si sa nu-mi blocheze conturile deoarece sunt insarcinata si mi se diminueaza foarte mult baza de calcul pentru cresterea copilului deoarece sunt de-abia in prima luna, acest lucru afectandu-ma timp de 2 ani.
Primarul sustine ca trebuie sa retin din salariu in baza deciziei indiferent daca deschid proces si daca o sa castig o sa-i primesc inapoi peste nu stiu eu cat timp.
As putea cere prin Ordonanta Presedintiala ca aplicarea deciziei primarului sa se amane pana la data pronuntarii hotararii judecatoresti tocmai pentru faptul ca ma afecteaza aceasta perioada deoarece pierd o suma importanta de bani in concediul pentru cresterea copilului? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: aianaa , utilizator 01:47, 23 Martie 2011
Solicitati instantei de contencios administrativ constatarea nulitatii deciziei primarului precum si suspendarea efectelor deciziei pana la solutionarea cererii privind nulitatea. Capatul de cerere privind suspendarea se judeca de urgenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retineri salariale nelegale in timpul sarcinii pirina pirina am primit o decizie prin care mi se impune sa returnez lunar suma de 620 lei. Fiind netemeinica si nelegala aceasta decizie am actionat in instanta dar am ... (vezi toată discuția)
Recuperare "prejudiciu" la brut sau la net? pirina pirina Pentru recuperarea unui asa zis \"prejudiciu\" de 8050 lei but si 2146 lei contributii angajator cum este corect sa sa procedeze: se retine la brut suma de ... (vezi toată discuția)
Audit curtea de conturi fluturas79 fluturas79 Buna ziua! Lucrez la o Primarie, iar pe la sfarsitul verii s-a desfasurat auditul financiar al Curtii de conturi la institutia noastra. In procesul verbal si ... (vezi toată discuția)