avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 265 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general ajutor
Discuție deschisă în Contabilitate în general

ajutor

am facut a achizitie intracomunitara din Germania, tractor agricol. am creditat in valuta soc.am facut plata in valuta. sunt platitor de TVA, fact este fara TVA. va rog sa-mi dati monografia inreg operatiunilor in contabilitate.
Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: ContSters167247 , utilizator 12:36, 23 Martie 2011
1. creditarea in valuta: 5124 (5311) la 4551 (sau 455x in valuta x) (pe baza de contract si dispozitie de depunere a sumei creditate)
2. achizitionarea utilajului 213* la 404 furnizori de imobilizari
3. autolichidarea TVA 4426 LA 4427- randul 4 corespunzator rulajului creditor al contului 4427- randul 15 corespunzator rulajului debitor al contului 4426.
4. plata utilajului 404 la 5124

- operatiunea trebuie raportata la organul fiscal teritorial in baza formularului "Declaratie recapitulativa privind livrarile/achizitiile intracomunitare de bunuri" cod 390 reglementat prin OMEF 552/2008, modificat prin OMEF 788/2009.

deveniti platitor de TVA lunar (depuneti declaratia 092)

:luck:

Conform regulamentului este interzis sa postati aceeasi intrebare pe mai multe topicuri. Exista pe acest forum persoane care sunt mult mai pregatite decat mine pentru raspunsuri in ceea ce priveste TVA. Rugati sa va posteze intrebarea la sectiunea TVA.

Nu am gresit. Doar ca e bine sa ascultam mai multe pareri.

Corina Maran
Ultima modificare: Miercuri, 23 Martie 2011
ContSters167247, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva achizitie utilaj din afara ue CARPAHONTU CARPAHONTU Vreau sa stiu daca TVA-ul vamal al unei achizitii de utilaj din afara Uniunii Europene este deductibil. Si daca da, va rog sa-mi aratati o monografie contabila. (vezi toată discuția)
Inregistrare aport asociat tampau gabriela tampau gabriela O societate a cumparat un teren in valoare de 30.000 euro pentru ridicarea unei constructii pentru firma ( sala pentru nunti ) .Pentru plata furnizorului de ... (vezi toată discuția)
Diferente curs valutar leasing financiar Bajinaru Ramona Bajinaru Ramona Cum este corect sa se inregistreze diferentele de curs valutar aferente leasingului financiar? In ct. 665/765 sau 668/768? Va multumesc! (vezi toată discuția)