avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 155 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva case de amanet
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva case de amanet

Din martie 2011 casele de amanet vor plati tva la intreaga valoare de vanzare a obiectelor ,???nu ca pana acum la adaos!!
Asta ar insemna ca acelasi obiect din aur are tva de cate ori,(persoana fizica a platit tva la produs cand l-a cumparat.dintr-un magazin de bijuterii...???)
Cel mai recent răspuns: carma , utilizator 14:50, 2 Iunie 2011
care este actul normativ care reglementeaza acest lucru?
Norme met Cod fiscal 152,2 alin 1 lit d,pct 64 alin 2,bunurile ne-mai-fiind considerate second hand-uri
se pare ca a fost introdusa litera j)
"obiectele vechi care sunt executate din metale prețioase sau și cu pietre prețioase sau semiprețioase, cum ar fi bijuteriile (clasice și fantezie, obiectele de aurărie și argintărie și toate celelalte obiecte vechi, inclusiv uneltele, integral sau parțial formate din aur, argint, platină, pietre prețioase și/sau perle, indiferent de gradul de puritate a metalelor și pietrelor prețioase)"

deci nu se mai aplica tva asupra marjei de profit pentru bijuterii incepand cu 1 martie 2011
Dar eu cand iau obiectul drept gaj, nu-l iau cu TVA,in schimb la vanzare aplic TVA si la creditul acordat (si la adaos)?! ce valoare adaugata este asta????:-/

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt proaspat pfa si am nevoie sa fac comenzi de marfa din sua/europa tonicat tonicat Buna ziua, sunt proaspat PFA cu obiect de activitate principal 4791 - Comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet si cu ... (vezi toată discuția)
Doresc sa deschid un srl - o afacere cu bijuterii GabriellaaB GabriellaaB Buna ziua! Doresc sa deschid un SRL - o afacere cu bijuterii handmade din argint si pietre semipretioase cu vanzare pe retelele de socializare (Instagram) si ... (vezi toată discuția)
Accize produse aur lumib78 lumib78 Buna ziua, O societate achizitioneaza din romania de la alta firma romaneasca niste pandantive din aur de 14 karate, personalizate cu denumirea firmei pe care ... (vezi toată discuția)