avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1230 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Plata CASS
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Plata CASS

Nu lucrez momentan dar as vrea sa-mi platesc singura asigurarea de sanatate mai ales ca medicul de familie imi spune ca e obligatoriu acest lucru.
Cum se plateste? Lunar sau trimestrial? Care este suma pe care trebuie s-o platesc?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 21:17, 23 Martie 2011
Solicitati-i medicului de familie o adeverinta ca sunteti inscris in evidenta sa. Cu adeverinta si copie de pe buletinul de identitate mergeti la CAS din judetul dv. acolo vi de va da sa completati o cerere tip si contractul ce il veti incheia cu CAS. Puteti sa platiti si lunar si pe mai multe luni. Indicat este pe mai multe luni.
Din cate stiam contributia pe luna nu depaseste 40 lei, insa se poate sa mai fi crescut, dar ca sa fiti mai sigura dati un telefon acolo.
Apoi dupa ce incheiati contractul cu ei vi se elibereaza o adeverinta ce atesta ca sunteti asigurat.
Contributia la sanatate, in cazul dvs., este de 5,5% din salariul minim pe economie, adica 670 x 5,5% = 37 lei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de asigurare pentru a beneficia de serviciile medicale crystyna2000 crystyna2000 in acest moment nu am serviciu, dar nici calitatea de somer(contractul de munca afost desfacut in perioada de proba)si am mare nevoie sa platesc asigurarile de ... (vezi toată discuția)
Asigurari de sanatate la stat mihut_sorin mihut_sorin Cum se pot plati asigurarile de sanatate in cazul in care nu sunt incadrat in munca , nu beneficiez de somaj , nici ajutor social , nu am nici un fel de ... (vezi toată discuția)
Contract de asigurare pentru a beneficia de serviciile medicale steriel steriel Buna ziua, Daca sunt somer neindemnizat, trebuie sa achit contributia pt sanatate? Cat si unde? Multumesc! (vezi toată discuția)