avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1766 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general fiscalitate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

fiscalitate

buna seara,sunt administrator la o firma care are datorii la fisc,cei de la fisc ma ameninta ca o sa recupereze datoriile de la mine silit ,dar ca persoana fizica nu juridica,este legal asa ceva?au dreptul sa faca asta?
Cel mai recent răspuns: nucusor , utilizator 00:15, 24 Martie 2011
Stimate domn ,
Depinde ce fel de societate administrati . Si sa presupunem ca sunteti si asociat (nu ati specificat). Daca de exemplu administrati o societate comerciala cu raspundere limitata patrimoniul societatii este distinct de cel al asociatului si deci este urmarita sociatea si nu asociatul persoana fizica.Daca se poate imputa ceva administratorului numai societatea are dreptul de a se indrepta impotriva lui exceptand cazurile de evaziune fiscala care sunt pe taramul dreptului penal.
La societatile cu raspundere nelimitata (cum ar fi societatile in nume colectiv) asociatii raspund nelimita si solidar.
firma este un srl,sunt doar administrator si nu asociat...cei de la fisc ma ameninta pe mine deoarece am un alt servici si vor sa.mi faca propiri pe salariu pentru datoriile firmei,si mai grav spun ca s.ar putea sa pierd si casa pentru asta...datoriile firmei la fisc cu penalitati si toate timpeniile este de vreo 300mil vechi.
Din mesajul meu puteti deduce raspunsul .Mai multe nu pot spune pentru a nu ne intinde fiind un site public . Poate mai vin si altii cu raspunsuri. Sper ca m-ati inteles .
multumesc
Eu am avut o problema asemanatoare dar cu banca nu cu fiscul, si mie ca persoana fizica nu au avut ce sa-mi faca. M-am interesat si este asa cum spune si Mihaileanu F, asa ca stai linistit.

Alte discuții în legătură

Legalitate sechestru asigurator - bunuri personale fost asociat srl mimy78 mimy78 buna ziua, am o problema la care as dori sa primesc un sfat daca se poate. am facut parte dintr-o societate cu raspundere limitata avand 50% parti sociale, in ... (vezi toată discuția)
Falimentul societatilor Elis91 Elis91 buna seara! am o poveste destul de lunga dar am sa fac un mic rezumat...sunt administrator intr-o firma din 2012 dar doar in acte...fostul sot, tatal fetitei ... (vezi toată discuția)
Instiintare propire anaf andrutu andrutu MI_A VENIT O INSTIINTARE PROPIRE SALARIU DE LA anaf,....suma este de 28877 lei ce inseamna asta?280 milioane vechi sau 28 milioana?nu stiu de unde provin ... (vezi toată discuția)