avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Redistribuire personal medical din unitatile ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Redistribuire personal medical din unitatile transformate in camine de batrani

Buna dimineata.
Sunt medic primar medicina de urgenta si va solicit ajutorul in urmatoarea problema:
Activez intr-o unitate sanitara din judetul Teleorman care urmeaza a fi transformata in camin de batrani, potrivit HG 212/2011. Domiciliul este in Bucuresti.
Acum doua zile a aparut Ordinul nr. 232/21.03.2011 care defineste procedurile de redistribuire ale personalului medical.
Desi textual d-l ministru al sanatatii a declarat initial ca redistribuirea se va face in baza resedintei, acest ordin spune cu totul altceva.
Concret (citez din ordin, il pot atasa complet daca se considera necesar):
- primul pas: redistribuire pe raza administrativ-teritoriala a unitatii sanitare ce urmeaza a fi desfiintata
- daca nu se poate, redistribuire in judetele limitrofe.
In cazul specialitatii mele, sunt 17 medici la nivel national care urmeaza a fi redistribuiti. Numai in Bucuresti sunt 25 de posturi vacante in aceasta specialitate.
Ce doresc de fapt sa va intreb, pentru a ma lamuri daca pot actiona in instanta ministerul sanatatii:
- este legala aceasta prevedere a ordinului 232 care practic te OBLIGA sa lucrezi unde vor ei ? Ce facem, ne intoarcem la "legarea de glie" a epocii de aur ?
- ordinul mai are o prevedere care mi se pare curioasa: desi sunt foarte multe posturi vacante pentru diverse specialitati (in conditiile penuriei acute de medici), se spune ca: "Posturile vacante de medici din unităţile sanitare clinice din centrele universitare Iaşi, Cluj, Timişoara, Bucureşti, Târgu Mureş, Craiova, Oradea, Sibiu, Arad, Braşov, Constanţa şi Galaţi nu pot fi ocupate ca urmare a redistribuirii, cu excepţia posturilor de medici în specialitatea medicină de urgenţă, radiologie şi imagistică medicală şi anestezie şi terapie intensivă." Adica nu te dam afara, dar nici n-ai voie sa ocupi un post intr-un oras, trebuie sa ramai in provincie, sa nu faci nimic. De fapt mi se pare normal, aceste posturi sunt rezervate pentru diversi urmasi ai factorilor de decizie din sistem...
Asadar, va rog sa ma sfatuiti daca exista vreo prevedere legala in virtutea careia sa pot actiona in instanta onor ministerul. Cum ma pot OBLIGA sa lucrez unde vor ei ?
Va multumesc mult.
Daca mai considerati necesare alte precizari, va rog sa intrebati.

Alte discuții în legătură

Reglementări gărzi a.t.i. 3xil3 3xil3 buna seara.imi puteti spune va rog de cati medici in specialitatea anestezie si terapie intensiva este nevoie pentru efectuarea de garzi intr-un spital de ... (vezi toată discuția)
Participare concurs post asistent medical doynyta71 doynyta71 Buna ziua.Am terminat Facultatea de Medicina si Farmacie \"Dunarea de Jos\"Galati in anul 2013,specializarea Asistent Medical Generalist,anterior acesteia am ... (vezi toată discuția)
Program ture radiologie padurean irina padurean irina vreau sa va intreb daca e legal sa se lucreze 12 ore in lab radiologie? mai nou ni se impune un program 12 cu 24.....??? multumesc! lucram in 3 ture! (vezi toată discuția)