avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reglementări gărzi A.T.I.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reglementări gărzi A.T.I.

buna seara.imi puteti spune va rog de cati medici in specialitatea anestezie si terapie intensiva este nevoie pentru efectuarea de garzi intr-un spital de urgenta si cate garzi sunt obligatorii de efectuat intr-o luna.multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 27 August 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:04, 27 August 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ordinul 870/2004
art. 23
Numărul liniilor de gardă se determină în mod diferenţiat, pe tipuri de unităţi sanitare, în funcţie de numărul de paturi aprobat prin ordinul de structură, după cum urmează:
a) spitale universitare - o linie de gardă la 40 de paturi;
b) institute şi centre medicale clinice care desfăşoară asistenţă medicală de urgenţă în profil cardiologie, cardiovascular şi cerebrovascular şi spitale clinice de urgenţă o linie de gardă la 60 de paturi;
c) spitale clinice judeţene de urgenţă, spitale judeţene de urgenţă, spitale clinice judeţene şi spitale de urgenţă - o linie de gardă la 70 de paturi;
d) spitale clinice, spitale judeţene şi spitale de pediatrie şi obstetrică-ginecologie - o linie de gardă la 80 de paturi;
e) institute şi centre medicale clinice, spitale municipale şi orăşeneşti - o linie de gardă la 90 de paturi;
f) institute şi centre medicale clinice de specialitate, spitale clinice de specialitate, spitale de specialitate - o linie de gardă la 150 de paturi;
g) centre medicale, altele decât cele clinice, sanatorii - o linie de gardă pe unitate, indiferent de numărul de paturi

Art.24
(1) Pentru spitalele nominalizate la art. 23 lit. a), b), c) şi d), cu excepţia spitalelor de pediatrie şi de obstetrică-ginecologie, şi lit. e), cu excepţia spitalelor municipale şi spitalelor orăşeneşti, se organizează linii de gardă în următoarele specialităţi paraclinice;
a) radiologie-imagistică medicală, computer tomograf;
b) medicină de laborator.
(2) Pentru spitalele universitare, clinice şi judeţene se poate organiza o linie de gardă în specialitatea stomatologie generală.
(3) Liniile de gardă organizate în specialităţile paraclinice şi în specialitatea stomatologie generală nu se includ în numărul liniilor de gardă determinate în funcţie de numărul de paturi.
(4) În funcţie de necesitate şi de posibilităţi, prevederile alin. (1) se pot aplica, cu aprobarea Ministerului Sănătăţii, şi la alte tipuri de spitale.

Art. 25
(1) Garda se instituie în unităţile cu paturi pentru continuitatea asistenţei medicale între ora de terminare a programului stabilit pentru activitatea curentă a medicilor din cursul dimineţii şi ora de începere a programului de dimineaţă din ziua următoare. În zilele de repaus săptămânal, zilele de sărbători legale şi în celelalte zile în care, potrivit reglementărilor legale, nu se lucrează, garda începe de dimineaţă şi durează 24 de ore.
(2) Linia de gardă în specialităţile paraclinice se organizează între ora de terminare a programului medicilor încadraţi în aceste locuri de muncă şi ora de începere a programului din ziua următoare.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

C.m.i. cim ?? denisa2011 denisa2011 Buna ziua Am de facut un cim la un dr pe CMI, cu cate ore au ei dreptul sa lucreze?8 sau 6 ore/zi?cum se face un cim?este cf Codului Muncii sau mai au ceva in ... (vezi toată discuția)
Corelarea contractelor de garda ManuelaMuresan ManuelaMuresan Buna ziua, Am si eu o dilema in ceea ce priveste corelarea prevederilor OUG 57/2015 cu prevederile Ordinului MS 870/2004: pe de o parte avem 1. OUG 57/2015 ... (vezi toată discuția)
Garzi medicina interna sviderka sviderka Sunt medic medicina interna Spitalul Oravita care are 2 linii de garda de interne si chirurgie. Mentionez ca sunt 3 specialisti interne 2 medici pneumologi si ... (vezi toată discuția)