avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1278 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... domiciliu temporar in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

domiciliu temporar in strainatate

Am divortat in urma cu 2 ani, iar copilul mi-a fost incredintat mie prin hotarare judecatoreasca, tatal avand drept de vizita in prima si a treia sapt din fiecare luna. In aceasta vara doresc sa merg la rudele mele stabilite definitiv in Spania, dar nu stiu cum sa fac ca situatia sa nu se complice :-/ .Nu doresc sa incalc dreptul tatalui de a-si vizita copilul, dar nici nu pot reveni la fiecare doua sapt in tara pt a-i permite lui sa-si exercite drepturile parintesti.Ce as putea face pt ca totul sa fie legal? Mentionez ca as dori sa plec impreuna cu copilasul pt o perioada de 3 luni.... Iar despre o intelegere in acest sens, cu tatal copilului nu poate fi vorba, relatiile dintre noi nefiind tocmai cordiale...Va rog mult, ajutati-ma cu un sfat!!!!
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Iunie 2008
gabrielle10, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:33, 8 Iunie 2008
Cum am mai zis, nu scrie nicaieri ca trebuie sa-l asteptati "cuminti" la domiciliu.
Prin plecarea in vacanta NU-l impiedicati pe tata sa aiba legaturi personale cu minorul.
Cand un tata priveste ca fiind un afront personal pana si faptul ca fiul sau se imblonaveste in zilele care preced vizita si nu poate merge cu el in ziua stabilita, te poti astepta la orice din partea acelui om... Cum se zice...daca te frigi odata cu supa, dupa aceea sufli si in iaurt...
gabrielle10 a scris:

Sincera sa fiu, nu stiu ce sa mai cred....Mai ca-mi vine sa renunt la vacanta...Atatea batai de cap...Totusi nu mi se pare corect ca viata mea si a copilului sa fie conditionata de aceste vizite ale tatalui.Asa cum el isi vede in continuare de viata lui, as vrea sa putem si noi sa ne continuam viata, fara sa fim consemnati la domiciliu din doua in doua sapt., asteptandu-l pe el....poate vine, poate nu vine....

Din punctul meu de vedere aveti dreptul de a pleca in vacanta cu minorul.Insa, in statele dezvoltate oamenii apeleaza la avocati.
Avand in vedere faptul ca se poate naste oricand o situatie litigioasa cu tatal minorului trebuie sa va luati masuri de precautie.
Nu trebuie sa ganditi ca sunteti consemnata la domiciu.Si in tara daca plecati in concediu cu minora situatia ar fi aceeasi.
Incercam sa va atrag atentia ca e necesar sa aveti un avocat care sa stie sa dezamorseze conflictul inca din faza incipienta avand in vedere atitudinea tatalui.
V-am indicat cum sa procedati.
Parerea mea este ca inainte de a angaja avocatul sa il intrebati si ce va face in situatia concreta care se poate ivi.
In acest fel va puteti lamuri de mai multe lucruri.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca am custodia copilului pot sa imi mut domiciliul in alta tara? ContSters168049 ContSters168049 Ma intereseaza daca am custodia copilului si am gasit de munca in strainatate cu contract, pot pleca in tara respectiva cu copilul? Am nevoie de acordul ... (vezi toată discuția)
Plangere penala , nerespectare program de vizitare minor Saromandus Saromandus Buna ziua, As avea nevoie de niste informatii in legatura cu o eventuala plangere penala. fosta mea sotie este plecata cu copilul meu in alta tara din cadrul ... (vezi toată discuția)
Incredintat copilul mamei, ea poate iesi din tara cu el fara acordul lui? Saromandus Saromandus Buna seara, As dori sa stiu daca, in urma pronuntarii unei sentinte de divort, este incredintat copilul mamei, aceasta poate sa iasa cu copilul din tara, mai ... (vezi toată discuția)