avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 416 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Fosti colegi de apartament care au plecat si m-au ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Fosti colegi de apartament care au plecat si m-au lasat cu datorii

Stau in chirie intr-un apartament de 3 camere si cu cateva luni in urma niste colegi care stateau intr-o camera au plecat si m-au lasat pe mine si ceilalti colegi sa le acoperim cheltuielile (care ajung la in jur de 5 milioane de lei, lei vechi evident). Numele colegului plecat este pe contractul pe apartament si proprietarul stie ca a plecat. Totusi cum as putea sa-l conving sa isi plateasca datoriile? Mentionez ca eu si cu restul colegilor a trebuit sa punem bani sa platim pentru el altfel ramaneam fara utilitati in casa >.<
Cel mai recent răspuns: goe_07 , utilizator 21:46, 25 Martie 2011
Practic, e cam greu. Suma este destul de mica pt a-i actiona in instanta..nu prea merita bataia de cap.
Teoretic, din moment ce unul dintre colegii plecati are calitate de chirias, puteti pleca din apartament, iar proprietarul se va indrepta impotriva lui pentru recuperarea unor sume datorate. Nu cred insa ca merita sa faceti asta, dvs stiti mai bine.
Discutati cu poprietarul sa formuleze notificare impotriva persoanei titulare de contract de inchiriere
Proprietarul nu vrea sa se implice deoarece eu si cu prietena am adus oameni in apartament ( practic tot ce am facut a fost sa dam un anunt in ziar si cei care pareau mai ok i-am acceptat ca colegi). Deasemeni proprietarul nu e dispus sa-si bata capul pentru ca sta in alt oras.
Va aflati intr-o situatie delicata ,in principal prin faptul ca nu detineti contract cu proprietarul,astfel incat legal nu detineti obligatii asumate fata de acesta
De preferat sa comunicati oficial proprietarului ca nu detineti contract de inchiriere ,pe cale de consecinta nu intelegeti sa achitati sume care de drept apartine partenerului contractual,care a inteles sa paraseasca spatiul cu destinatia de locuit fara a finaliza obligatiile contractuale
Ultima modificare: Vineri, 25 Martie 2011
goe_07, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Luarea in spatiu Andreimn Andreimn Doresc sa stiu daca dupa ce am luat pe cineva in spatiu mai pot vinde casa fara semnatura acelei persoane pe care am luat-o in spatiu (vezi toată discuția)
Recuperare chirie platita in avans si garantie vladvld vladvld Buna ziua. Fiind in cautare de chirie,in septembrie mi-am gasit o camera de inchiriat intr-un apartament cu 3 camere la o persoana ce inchiriase apartamentul ... (vezi toată discuția)
Relatie chirias/proprietar olivianus olivianus buna ziua ! As vrea sa pun in discutie o idee ipotetica. Un proprietar de apartament, inchiriaza aparatamentul, unui chirias.aici sunt 2 variante de ... (vezi toată discuția)