lucrez afara,as vrea sa ma intorc acasa ca pe aici nu prea mai merge dar ajungand acasa nu am unde sa stau pentru ca singura proprietate pe care o am este inchiriata.se poate rezilia contractul in cazul acesta sau a unei vanzari de locuinta?va multumesc anticipat
Primul pas pe care trebuie sa il faceti este sa vedeti ce scrie in contract si care sunt conditiile de reziliere ale acestuia.
Functie de dispozitiile inserate, trebuie sa anuntati chiriasul asupra intentiei dvs. de reziliere, intr-un timp rezonabil, pentru ca locatarul sa aiba timpul fizic necesar in a-si gasi o noua locuinta.
Cat priveste dorinta dvs. de a vinde imobilul inchiriat, depinde tot de ce e scris in contract, daca s-a prevazut faptul ca inchirierea inceteaza la data vanzarii, e O.K. Daca nu exista o prevedere de acest fel, atunci sunt aplicabile disp. art.1441 cod civil care spun ca, in caz de instrainare, cumparatorul trebuie sa respecte acel contract de inchiriere, adica va intra in posesia efectiva a imobilului la expirarea contractului de inchiriere.
in caz ca vreau sa locuiesc in apartamentul respectiv si anunt chiriasul innainte!!!!!!!in contract scrie ca pot: sa reziliez contractul daca nu plateste chiria 2 luni consecutive#-o
Evacuare
michirto
as vrea sa stiu in cazul in care chiriasii nu au platit chiria de 5 luni si nu au contract decat cu un delegat al propietarului facut la o agentie imobiliara ... (vezi toată discuția)