avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Inregistrarea dreptului de proprietate comuna in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Inregistrarea dreptului de proprietate comuna in devalmasie a sotilor

In cazul realizarii unei constructii de catre soti in timpul casatoriei, pentru care autorizatia de construire se emite pe numele unuia dintre ei, care este procedura legala de inregistrare a dreptului de proprietate comuna in devalmasie asupra constructiei pe numele ambilor soti, vazand prevederile art. 30 din Codul familiei privind comunitatea bunurilor sotilor, care au fost dobandite in timpul casatoriei?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters193759 , utilizator 08:07, 28 Martie 2011
Cand se imfaptuie cartea funciara la cadastru si se emite "incheierea"privind proprietarii pe declaratiile ambilor soti deveniti proprietari pe cote indivize de proprietate comuna alocuintei.
Va doresc succes..:O
Daca autorizatia s-a emis pe numele unuia din soti se va elibera si procesul verbal de receptia lucrarilor pe numele aceluias sot .aceste acte se inscriu la Cartea funciara unde va aparea ca proprietar doar acel sot . Art.30 din Codul familiei va apara in sensul ca fiind un bun dobandit in timpul casatoriei este comun , chiar daca a fost achizitionat sau inregistrat doar pe numele unuia din ei .Daca voiati neaparat sa fiti si dvs. mentionat trebuia de la inceput sa cereri autorizatia pe numele ambilor soti .Dar rezultatul e acelasi. Nu va faceti probleme.
Va multumesc d-na avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrarea dreptului de proprietate comuna in devalmasie ContSters193759 ContSters193759 In cazul realizarii unei constructii de catre soti in timpul casatoriei, pentru care autorizatia de construire se emite pe numele unuia dintre ei, care este ... (vezi toată discuția)
Constructie neinscrisa in c.f. LARISA PINTEA LARISA PINTEA dragi colegi, va supun atentiei o situatie destul de delicata. inainte de casatorie, o persoana obtine autorizatie de construire, cu privire la o viitoare ... (vezi toată discuția)
Intabulare casa camelia_b camelia_b Buna, Vreau sa stiu ce solutie exista ca atunci cand vom intabula casa construita de mine si sotul meu, pe actul de proprietate sa fim amandoi trecuti. ... (vezi toată discuția)