avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ce rost mai au Asociatiile de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ce rost mai au Asociatiile de proprietari

noile acte niormative fac trimitere la soc. de prestari de servicii, scolrizare. cheltuieli aberante.
Mai este nevoie de Asociatiile de proprietari ?

Incepand cu 1.12.2010 zilnic apar alte si alte acte normative de care cei patru alesi, desemnati, angajati CIM, care rezolva în general problemele unei Asociatii, nu mai au cum sa le faca fata. A fost mai intai D 112. 62 de variante care au ocupat in permanenta timpul cenzorului / operator PC. Are 4 topuri de hartie consumate si nici macar 2 versiuni ale D 112 care sa semene una cu alta din ianuarie si pana acum. Desi e sfarsit de luna si omul gospodar a cautat sa se scape de datorii, astazi apare o noua versiune a D 100 Ne-o afecta, nu ne-o afecta ramane de vazut. Ordinul Ministrului de interne privind PPSI ne arunca in niste cheltuieli colosale de parca am fi cel putin moll ROMANIA PLAZA. ITM impune niste societati de prestari de servicii pentru medicina muncii, pentru transmiterea datelor electronic, pentru intocmirea dosarului de personal sau trimiterea oamenilor la scolarizare. Toate acestea pe fondul unor amenintari cu amenzi astronomice. Se cere scolarizare la ITM pentru inspector de personal ...... La 4 salariaţi ? Cat costa cine plateste .. ? Societaţile presteaza servicii gratuit ? care e tariful lor si cum a fost stabilit ? Presedintele semneaza de dimineata pana seara si de seara pana dimineata, nici el si nici eu, cenzor, nu stim ce semnam. Dar semnam de frica ITM-ului, a ANAFULUI. Ministrul administratiei si internelor doreste sa renuntam la administratorul si femeia de serviciu si sa apelam la soc de prestari de serviciu, de data asta nu se stie de cine trebuie sa fie agreate. Aceasi intrebare : cat costa ? Si daca le adunam pe toate astea sub forma listelor de plata lunara, ne ajunge pensia sau ne ducem in spitalele dezafectate transformate ad-hoc in azile de batrani si murim fericiti in lagar. Administratorul este toata ziua pe drumuri de la ANAF. la ITM. la Primarie la un seminar gratuit, Apoi la CEC sa depuna bani, la caseria RADET, la APA NOVA sa constate cat are de plata, Apoi la TECHEM, societatea care calculeaza consumul de caldura unde se intoarce cu banii ca sa plateasca., apoi la caseria APA NOVA sa achite consumul (daca a venit factura), apoi la BRD sa plateasca consumul de gaze naturale (asta in conditia in care a primit facturile pentru toate cele 6 scari (posta ne aduce cam 4 facturi din 6). Intre timp se termina luna si se duce iar la CEC sa capete extrasul final de cont. Intre timp incaseaza bani, supravegheza reparatii, cauta femeia de serviciu sa vada daca a venit la serviciu, intre timp aplaneaza conflictul dintre un proprietar de apartament si proprietarul garajului de desubt si, daca, mai poate isi aduce aminte ca e femeie si nevasta şi trebuie sa faca cate ceva si in gospodarie si sa dea de mancare la cateva suflete. Si cand e cu polonicul in ciorba de fasole vine cenzorul si ii spune sa nu se mai duca la AFP S6, ca D 100 este schimbata.
Pana nu de mult am avut un ajutor sbstantial de la acest site, de la contabilul.ro si legislatiamuncii.ro, dar din nefericire cei doi din urma au schimbat politica si nu mai comunica nimic decat contra cost. Le-am trecut newsleterele pe spam.

Si atunci nu pot sa nu ma intreb ce rol mai are asociatia ? Nu de alta dar luni 29 martie avem sedinta ordinara.
Duiliu Dragomir.
Va doresc noapte buna.
Cel mai recent răspuns: goe_07 , utilizator 21:56, 25 Martie 2011
asociatia are scopul de a-i reprezenta pe proprietari in fata institutiilor/societatilor furnizoare.
In mare parte aveti dreptate
Dar asociatia de proprietari este o formatiunea dispusa de legiutor, care are responsabilitatea apararii intereselor membrilor sai ,in fata si in raport cu autoritatile ,a intretinerii si reparatiei partilor comune,responsabilitati pe care proprietarii nu si le asuma
Nu omiteti importanta incheierii contractelor cu furnizorii de servicii,care de regula ,datorita caracteristicilor tehnice ale instalatiilor generale,nu se pot realiza individual
Nu in ultimul rand ,acordati atentia cuvenita si partilor comune subsol,instalatii,
terasa,care desi sunt frecvent utilizate de majoritatea proprietarilor ,rare cazuri si acelea numai in situatii fortuite cand proprietarii direct afectati se gandesc la reparatia acestora
Ultima modificare: Vineri, 25 Martie 2011
goe_07, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Situatia salarizarii in aso. de prop. RIZEAFLORICA RIZEAFLORICA Suntem o Asoc. de Prop. in vare avem 4 angajati pensionari la limita de varsta. Sef com. cenzor care are 75 lei pt.2 ore lunar cu contr. prest. servicii. ... (vezi toată discuția)
Angajare stoianavadanei stoianavadanei va rog sa-mi spuneti, daca femeia de serviciu la asociatia de proprietari este angajata cu conventie civila nu cu c.i.m. iar asociatia plateste toate taxele ... (vezi toată discuția)
Obligatii fiscale si incadrarea personalului intr-o asociatie de proprietari virgilc virgilc Speta in cauza. Personalul care deserveste asociatia de proprietari este format din : presedinte, cenzor, administrator, contabil si casier, instalator si ... (vezi toată discuția)