avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Schimbare apartament ipotecat cu constructie casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Schimbare apartament ipotecat cu constructie casa

Buna seara. Va rog sa ma sprijiniti in urmatoarea situatie; Am un apartament luat cu credit ipotecar, mai am de platit cativa ani. As vrea sa vand acest apartament, sa iau un teren si sa contruiesc o casa. Sa zicem ca daca as vinde apartamentul as avea jumatate din banii pentru casa si as avea nevoie de la banca de cealata jumatate.Nu am nici un ban la dispozitie acum . Ce variante am sa vand acest apartament si sa finalizez casa tot prin intermediul bancii? Multumesc foarte mult.
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 12:23, 27 Martie 2011
Ipoteca blocheaza orice tranzactie imobiliara.Cred ca o propunere poate de refinantare din partea bancii, ar rezolva situatia.
Succes!
Doamna Valentina a spus :"Ipoteca blocheaza orice tranzactie imobiliara.Cred ca o propunere poate de refinantare din partea bancii, ar rezolva situatia."
FALS din punctul meu de vedere.
In acest sens :
Art. 5 din legea 190/1999 spune :
Pana la rambursarea integrala a creditului, imobilele ipotecate vor putea fi instrainate numai cu acordul prealabil al creditorului ipotecar. Contractele incheiate cu nerespectarea acestei dispozitii sunt lovite de nulitate absoluta.

Mergeti la banca si discutati care sunt posibilitatile.
Banca sigur nu va dori sa ramana fara ipoteca, asa ca puteti oferi o alternativa, de exemplu ipoteca pe terenul pe care doriti sa construiti casa.

Ultima modificare: Duminică, 27 Martie 2011
Mihaela Enache, Avocat
@mihaela88
Am impresia ca va face placere sa ma atacati..."FALS" asa cum va exprimati inseamna ca desi ati citat din postarea mea, nu ati retinut ca am mentionat de propunerea bancii...... si asta e tot legat de acea "logica".....::magic:
Ultima modificare: Duminică, 27 Martie 2011
avvalentina, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema cu o ipoteca whitetulip whitetulip Buna ziua! Am nevoie de un sfat in urmatoarea problema: sotul meu a facut o linie de credit si deoarece suma era destul de mare am girat cu apartamentul meu. ... (vezi toată discuția)
Programul prima casa alinacraciun alinacraciun buna am si eu o problema : programul \"prima casa\" se aplica pentru refinantarea unui credit pentru locuinta deja luat de la banca? locuinta este construita ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar Betea Betea Avem un credit ipotecar de 35000 euro la o banca pe un apartament cu 2 camere si alte doua credite mai mici la alte banci.Intre timp mi-am construit o casa ... (vezi toată discuția)