in blocul unde locuiesc s-a efectuat o lucrare de hidroizolatie a terasei in anul 2010. Este bloc P+4 iar lucrarile s-au efectuat la scara unde locuiesc, doar pe partea aferenta camerelor 2+3 (partea stanga o numesc ei). Dupa efectuarea lucrarii am inceput sa platesc la intretinere aceasta lucrare, in rate a cate 30 roni lunar suma totala, la apartamentul unde locuiesc fiind de aproximatin 900 roni. Precizez ca, pentru plata lucrarii mi s-au luat cei 450 roni reprezentand fond de reparatii, fara sa fiu anuntata (din cate stiu eu, cand, pentru o lucrare a blocului se ia din fondul de reparatii sume este in functie de cota indiviza. 450 roni nu reprezinta cota indiviza a apartamentului meu). In final, dupa un calcul simplu reiese ca eu am de platit 1350 roni (900 rata + 450 roni pe care i-au luat, bani care nu se mai restituie. Asadar, eu va trebuie sa reintregesc acest fond). Pentru ca mi s-a parut o suma uriasa, cei 900 roni numai apartamentul meu am cerut o copie a contractului, o copie a masuratorii terasei, o copie a modalitatii de calcul din care reiese aceasta suma pe care eu o am de plata, o copie a procesului verbal de receptie a lucrarii. Singurul "document" scriu in ghilimele pentru ca acest document, care nu este insotit de documentele de mai sus este egal cu zero din punct de vedere legal este un deviz de lucrari pentru terasa, pentru toata scara dar la rubrica apartamente camere 2+3 apare suprafata termoizolata de 240m². Este strigator la cer!!! Am facut, cu schita scarii in fata o socoteala cu un prieten arhitect care mi-a demonstrat (cu contractul meu in fata si cu o estimare a m² pe care le are un apartament cu 2 camere + suprafetele comune) ca nu pot fi mai mult de 121m². Astazi este sedinta generala si voi merge cu o reclamatie la administratie unde cer, din nou (am mai cerut de doua ori dar nu am primit nimic) actele pe are le-am mentionat mai sus. Intrebarea mea este, daca nu voi primi nici de data asta aceste acte din care sa reiasa cum de am ajuns eu sa platesc 900 roni aceasta lucrare (de fapt 1350 roni tinand cont si de fondul de reparatii) ce pot face mai departe? Nu este o solutie sa merg la primaria de sector. A mai fost chemata si a gasit totul in regula. Pot sesiza curtea de conturi pentru un control? Cat ma costa? II pot da in judecata? Aveti idee, in asemenea caz cat poate costa un avocat? Ramane de mentionat ca, la o cautare pe google (registrul comertului) aceasta firma care a lucrat la terasa este pe pierderi din 2005 inclusiv, fara plati efectuate la stata (somaj, CAS, etc) si este si in proces. Asta ca sa va dati seaman de credibilitatea firmei. Va multumesc anticipat.
Da, asa stiam si eu. Cu toate ca i s-a adus la cunostinata acest lucru el continua sa puna stampila si sa semneze documente. In cazul in care, acest contract pentru reabilitarea terasei este semnat de el se poate considera nul banuiesc. Imi puteti spune care este legea/articolul unde se stipuleaza ca doar proprietarii presedinti de asociatie? Este cumva legea 230?
Da, este vorba de legea 230/2007 si HG 1588/2007.
In acest caz, face sesizare direct la primarie, in care expuneti si problema care va doare, si cea cu presedintele.
Pai si in acel deviz ce apare? Un deviz asta contine, lista materialelor care se folosesc la lucrare.
Va intreb inca o data ca sa imi fie clar: daca presedintele nu are dreptul de a fi presedinte dat fiind faptul ca nu este proprietar contractul pentru aceasta lucrare devine nul?
Nu, pe deviz apare costul celor 240m² fara sa fie defalcat pe materiale si sume. Exact asa scrie: "hidroizolatie tarasa completa 240m² x 28.50.........6840.00 roni"
Terasa completa aferenta doar partii drepte a scarii, apartamentele de 2 si 3 camere nu tot blocul! Eu stiu ca un deviz arata altfel.
Pe dv. va intereseaza problema costului reparatiei terasei sau presedintele daca e proprietar sau nu?
Si daca era proprietar si va costa terasa tot atat sau mai mult sau mai putin era in regula?
Concentrati-va intai pe problema costului reparatiei, rezolvati-o si apoi va ocupati si de presedinte, daca si ceilalti proprietari va impartasesc punctul de vedere, altfel e posibil sa ramaneti cu amandoua nerezolvate! De ce? Pentru ca punand aceste intrebari la primarie, functionarii va vor raspunde la ce e mai usor de raspuns si pentru restul o sa va lase sa va descurcati singur, adica cu costul reparatiei.
Atata timp cat presedintele a fost ales de proprietari si nu s-a pus singur acolo....ce a semnat ramane valabil. Ca o sa-l revocati, daca asta vor vrea si alti proprietari, o s-o faceti pe viitor, dar ce a semnat ca si contract ramane semnat si bun de platit.
din cate vad, numai dumeavoastra nu sunteti de acord cu pretul lucrarii...restul lumii ce fac? le convine sa plateasca aceste sume "uriase" cum pretindeti ?
daca sunt actele ok, atunci suma trebuie platita, chiar daca este supraevaluata lucrarea.#-o in acest caz, inseamna ca cei din conducere, mai ales presedintele nu sutn buni pentru acesta functie si trebuie schimbati.
Greseala sau furt ?
CFI75
In anul 2010 am devenit presedintele unei asociatii....prelund arhiva si toate actele.In urma cu 2 saptamani a trebuit sa reinoiesc contractul cu regia de apa ... (vezi toată discuția)