avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Va rog!!! Urgent!!!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Va rog!!! Urgent!!!

Buna ziua! Am taiat cativa salcami crescuti pe terenul meu ( teren arabil) pentru a putea sa-mi desfasor muncile agricole; cineva a facut o reclamatie, iar mai apoi a venit padurarul si mi.a intocmit un "proces verbal de constatare a contraventiei", pe care l-am semnat si in care am mentionat ca pomii taiati sunt de pe terenul meu. Va rog sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez in favoarea mea. Multumesc anticipat!#-o
Cel mai recent răspuns: gigelas , utilizator 21:49, 27 Martie 2011
Pai este teren arabil, iar intr-un capat au crescut puieti de salcam si i-am lasat sa creasca k mai apoi sa ii tai, sa ma si folosesc de ei, dar nu aveau mai mult de 12 cm diametru si ereau in nr de 15 buc.. Mi se pare o prostie sa nu am voie sa tai ce este pe terenul meu... Iar mai apoi sa am si probleme...
Laurentiu-Mihai a scris:

Pai este teren arabil, iar intr-un capat au crescut puieti de salcam si i-am lasat sa creasca k mai apoi sa ii tai, sa ma si folosesc de ei, dar nu aveau mai mult de 12 cm diametru si ereau in nr de 15 buc.. Mi se pare o prostie sa nu am voie sa tai ce este pe terenul meu... Iar mai apoi sa am si probleme...

multe ni se par si noua prostii dar dragii nostri guvernanti continua sa le tolereze ba mai mult sa devina indiferenti cu ceea ce este esential si logic si sa se ocupe mai mult de duelurile interminabile la tv...
cand vor parasi inginerii fizicienii etc parlamentul iar acesta se va completa cu juristi si economisti atunci vom avea probabil un sistem de legi peren,pana atunci se vor "concepe" altele si vor "muri" inainte sa se nasca...
Ultima modificare: Duminică, 27 Martie 2011
avocat33, utilizator
Domnilor,articolul de lege aplicabil,ar fi acesta ??? :

"c) taierea, ruperea sau scoaterea din radacini, fara drept, de arbori, puieti sau lastari, cu sau fara ridicarea acestora din fondul forestier national sau de pe terenurile cu vegetatie forestiera din afara acestuia, daca valoarea pagubei, stabilita conform legii, este de pana la de 5 ori pretul mediu al unui metru cub de masa lemnoasa pe picior; "

Mie mi se pare ca nu ar corespunde starii de fapt !!! Are altcineva vreo idee ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taiere puieti de catre vecin ionenea ionenea In primavara am plantat la cca 60 cm de limita cu vecinul(inca nu exista gard) niste puieti de salcam de 60cm-1m.Vecinul mi-a cerut sa-i tai iar eu am ... (vezi toată discuția)
Contraventie, amenda taiere copaci de pe proprietate robix robix Buna ziua. Azi am fost pus in fata unei aberatii made in Romania. Am rugat o persoana sa-mi taie salcamii de pe un teren aflat in proprietatea mea si, supriza, ... (vezi toată discuția)
Teren impadurit: aplicabilitatea regimului silvic vasilica05 vasilica05 Buna ziua .Am o padure de salcami care sunt de peste 80 de ani ,se poate sa-i tai la ras ? sI daca sunt obligata sa dau padurile in paza ocolului silvic..Si ... (vezi toată discuția)