avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pot obtine o amanare?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pot obtine o amanare?

maine,la prima ora, am un proces(rezolutiune) si trebuia sa platesc taxa judiciara de timbru(1000 ron),sub sanctiunea anularii cererii.Am uitat!Ce mai pot face?E prima citare.Pot cere o amanare?Eventual pentru alt motiv?
Cel mai recent răspuns: dmdc , utilizator 20:32, 27 Martie 2011
Indoi-m-as.
In acest caz nici partea adversa nu are interes sa se dea termen.
Platiti la prima ora si depuneti chitanta pana la sfarsitul sedintei.
in acest caz, va sugerez inca o varianta ,fata de ce-a expusa de d-nul dutescu.
asadar, pana maine pregatiti o cerere de acordare APJ(ajutor public judiciar).incercati sa dati o motivare cat mai aproape de adevar.in acest context, instanta de judecata este obligata sa puna in discutie acordarea ajutorului si castigati un termen de cca 2-3 sapatamani.in cazul in care nu se va solutiona favorabil, sa aveti la urmatorul termen suma de bani la dvs si sa achitati, solicitand sa lase cauza la a 2- strigare.ar fi indicat sa va luati si un avocat.
succes
multumesc!ma gandeam la vesnica,,amanare pentru angajare avocat,, sau ,nu stiu daca zic bine, cerere pentru esalonarea platii!?
Plata o fac la Trezorerie pentru taxa judicia
ra?
Timbrul judiciar il iau de la Judecatorie?
Stiu ca par .... dar n-am mai trecut prin asta!
prin cererea de ajutor public judiciar puteti solicita :
scutirea totala sau partiala a taxei de timbru;
-esalonarea taxei de timbru.
-sau o combinatie dintre cele 2.asadar..puteti incerca varianta care considerati ca este mai credibila si reala in cazul dvs.
taxa de timbru se poate achita la orice oficiu postal in contul trezoreriei(teoretic,persoanele care lucreaza la aceste oficii postale cunosc contul in care se achita taxa de timbru).tot de la oficiul postal puteti cumpara si timbru judiciar in cuantumul stabilit de instanta.
multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare recurs netimbrat Marian_sq Marian_sq un sfat de la un profesionist::beer: 1.cerere ajutor public judiciar,admisa,esalonare taxa timbru 2.cerere reexaminare:necomunicata 3.termen dosar,cererea ... (vezi toată discuția)
Recurs ContSters219752 ContSters219752 am depus recurs la un proces de pretentii ,in care vreau sa aduc dovezi ca am achitat 75 %din suma datorata si marti am recursul,dar nu am reusit sa angajez ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru calytul calytul De cate ori se poate amana actiune pentru neplata taxei de timbru?Conform ? (vezi toată discuția)