avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cand trebuie sa detii rovinieta?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cand trebuie sa detii rovinieta?

BUNA ZIUA,

Am primit in data de 25-03-2011 o instiintare de plata la un proces verbal de constatare a contraventiei in care se specifica cum ca in data de 27.10.2010 la ora 08:38 am condus autoturismul proprietate personala pe DN4 la Km8 in Localitatea Popesti-Leordeni fara a detine rovinieta.
Problema mea este faptul ca eu locuiesc in localitatea mai sus mentionata la aproximativ 500 de metri de locul cu pricina si as dori sa imi spuneti daca trebuie sa am rovinieta cand circul in localitatea de resedinta.Eu stiam ca trebuie platita rovinieta numai daca parasesti localitatea de resedinta si circuli pe alte drumuri nationale.Am citit in O.U.G NR 15/2002 ca:
(2) Incepand cu data de 1 iulie 2002 se introduce tariful de utilizare a retelei de drumuri nationale din Romania, denumit in continuare tarif de utilizare, aplicat tuturor utilizatorilor romani si straini pentru toate vehiculele inmatriculate care sunt folosite pe reteaua de drumuri nationale din Romania si structurat in functie de perioada de parcurs si de stationare, de incadrarea in clasa de emisii poluante (EURO), de masa totala maxima autorizata .
As dori sa stiu daca au dreptate in privinta rovinietei si daca trebuie sa contest acest PVCC la judecatorie.
Va multumesc.
După cum singur ai spus matale erai pe un DN. Acum rovinieta este chiar taxa pentru a circula pe DN. N-ai plătit-o... e naşpa. Du-te la judecătorie că nu te opreşte nimeni şi pe-acolo întreabă un avocat că poate, poate...cine ştie ai şanse.
Daca e sa aplicam ad literam legea cam asa ar fi sa suportati consecintele legii chiar si pt mai putin.Depinde cum vor interpreta si cei care vor analiza contestatia dv.
Buna ziua,

si eu am primit un proces verbal de constatare contraventie pentru ca nu am detinut rovinieta valabila in data de 27.10.2010 ora 7:49, locul DN4 km8 Popesti Leordeni. La fel locuiesc in Popesti Leordeni.
Cu siguranta voi depune contestatie pentru acest PVCC avand in vedere ca in norma metodologica de aplicare a tarifului de utilizare a retelui de drumuri nationale din Romania publicata prin ordinul 769/2010, art 1 alin 3, se prevede ca :" Prin excepţie de la prevederile alin. (2), tariful de utilizare nu se aplică pentru sectoarele de drumuri naţionale aflate în interiorul reşedinţelor de judeţe şi al municipiilor, între indicatoarele rutiere de intrare/ieşire în/din acestea." Orasul Popesti Leordeni se afla in interiorul resedintei Judetului Ilfov, iar km 8 este la intrare - iesire Bucuresti - Popesti Leordeni, deci acest PVCC semnaleaza o fapta exceptata de la aplicarea rovinietei.

Ma intreb cator persoane, locuitori din Popesti Leordeni si nu numai, s-a trimis acest gen de PVCC avand in vedere ca era o zi din cursul saptamanii la ora cu trafic intens !
Ultima modificare: Luni, 28 Martie 2011
nicole122, utilizator
Domnule... dacă ei au trimis PV-uri atunci înseamnă că ştiu ei de ce le-au trimis. Dacă ei documentează la instanţă ca au fost în afara localitaţii imediat dupa semnul de iesire, atunci e grav, plăteşti amenda. Am înţeles că au camere exact cum sunt cele de pe maşinile astea noi de poliţie cu radare de tip nou poziţionate cu GPS care-ţi spun exact poziţia, aşa că... slabe şanse.
Asta odată, a doua oară matale ai spus ca se excepteaza pentru reşedinţe de judeţe şi "muncipii"... ori Popeşti Leordeni este oraş.
Si eu am primit zilele trecute un astfel de proces verbal acasa, nu stiam ca pentru circularea in localitatea de resedinta imi trebuie rovigneta, atunci pentru ce mai platesc impozit la masina daca nu pentru intretinerea drumurilor. Si mai e un aspect, eu in fiecare zi merg pe drumul ala cu masina pana la metrou, nu am vazut nici un indicator care sa spuna ca intru pe un drum national pentru care imi trebuie rovigneta si sincer sa fiu nu stiam ca circul pe un DN avand in vedere ca circul in orasul Popesti Leordeni si nu in afara. Sunt foarte curios daca portiunea aceasta de DN4 aflata pe raza orasului Popesti este intretinuta de cei de la CNADR si nu de primaria Popesti Leordeni. De aceea consider aceasta actiune abuziva de a amenda cetatenii localitatii Popesti Leordeni pentru ca circula pe raza localitatii in care locuiesc si platesc impozite fara rovigneta. O sa platesc amenda dar in acelas timp o sa contest procesul verbal pentru ca mi se pare o aplicare abuziva a legii. Pe acelas principiu de ce nu ar plati toti bucurestenii amenda pentru ca circula pe magheru sau victoriei care de altfel sunt si ele niste DN.

Alte discuții în legătură

Amenda rovinieta nicom70 nicom70 n data de 06.04.2011 am primit un PV de la CNADNR in care mi comunica faptul ca la data de 27.10.2010 ora 06.42 am fost surprins de aparatele CNADNR pe DN4 km ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta dadica dadica Buna seara , Am si eu o intrebare . Daca eu stau in orasul Popesti Leordeni si lucrez in Bucuresti de ce trebuie sa platesc rovinieta? Stiam ca pana in ... (vezi toată discuția)
Rovinieta la 2km de oras loghinciprian loghinciprian buna seara.Locuiesc la 2Km de oras intr-un cartier de blocuri si as vrea sa stiu daca trebuie sa am rovinieta sa ma deplasez spre oras drumul fiind national ... (vezi toată discuția)