avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda rovinieta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda rovinieta

Buna seara ,
Am si eu o intrebare .
Daca eu stau in orasul Popesti Leordeni si lucrez in Bucuresti de ce trebuie sa platesc rovinieta? Stiam ca pana in centura capitalei se considera ca nu parasesc orasul.
Am primit prin posta pe 07.04. instiintare ca am fost prinsa fara rovinieta in data de 27.10.2010(data la care cred ca aproape toti cei din Popesti cu masini care au intrat sau iesit din Bucuresti si nu au rovinieta au fost prinsi) pe DN4 la km 8 .Daca stiu eu bine, km 8 este chiar in localitatea mea de resedinta, adica Popesti.Deci nu inteleg.Am citit legea care reglementeaza plata rovinietei dar peste tot scrie ca "cei care folosesc drumurile nationale (DN). Daca este asa, atunci DN este toata soseaua Oltenitei de la Sura Mare pana la Centura capitalei.
Deci daca sunt la Big, sunt pe DN si trebuie sa am rovinieta?
Amenda nu o voi achita ci o voi contesta deoarece daca din 27.10.2010, amenda a ajuns tocmai acum, inseamna ca vor mai urma inca multe altele.
Rog pe cei din Popesti sa-mi spuna daca ei au achitat amenda.
O seara buna,


Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 23:38, 7 Aprilie 2011
Daca circuli pe DN1 iti trebuie rovinieta chiar daca nu iesi in raza localitatii.
Deci sa inteleg ca toti care circula pe un DN trebuie sa aiba rovinieta?
DN4 pe care am fost eu prinsa, inseamna sos.Oltenitei, care incepe de la Sura Mare si pana la centura Bucurestiului.
Sa inteleg ca toti soferii care merg pe soseaua Oltenitei, inclusiv cei din Bucuresti trebuie sa aiba rovinieta?
Dupa cum relatati asa s-ar parea va trebui sa aveti rovinieta si pt circulatia prin Bucuresti. Dar cel mai bine va poate raspunde la aceasta intrebare ANDR.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand trebuie sa detii rovinieta? bogdan2512 bogdan2512 BUNA ZIUA, Am primit in data de 25-03-2011 o instiintare de plata la un proces verbal de constatare ... (vezi toată discuția)
Rovinieta pentru bucuresti - popesti leordeni bloc3c bloc3c As dori sa ma lamuriti si pe mine daca un autoturism inmatriculat in Bucuresti intra in orasul Popesti Leordeni (care se afla pe sos. Oltenitei de-o parte si ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta nicom70 nicom70 n data de 06.04.2011 am primit un PV de la CNADNR in care mi comunica faptul ca la data de 27.10.2010 ora 06.42 am fost surprins de aparatele CNADNR pe DN4 km ... (vezi toată discuția)