avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de studii sau concediu fara plata?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de studii sau concediu fara plata?

sunt angajata la o firma, iar la inceputul lunii iulie am licenta de dat la ASE Buc. Am cerut concediu de studii si mi s-a raspuns ca nu e formare profesionala si ca pot doar sa-mi iau concediu de odihna sau concediu fara plata. E normal?
e un raspuns conform Codului Muncii, contractului colectiv de munca la nivel national?
precizez ca nu am decat contract individual de munca , iar angajatorul nu are contract colectiv la nivel de societate.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:39, 16 Decembrie 2008
in decursul unui an poti sa iit iei si concediu de studii si concediu fara plata?
de curand am solicitat un concediu fara plata si mi s-a zis k pot sa-mi iau maxim 90 zile. asa este? in codul muncii nu scrie cate zile fara plata se pot lua...
multumesc
Pentru rezolvarea unor situaţii personale salariaţii au dreptul la concedii fără plată. Durata concediului fără plată se stabileşte prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.

Referitor la acest aspect fac următoarea precizare: potrivit contractului colectiv de muncă unic la nivel naţional pe anii 2007-2010, salariatii au dreptul la 30 de zile concediu fara plata, acordat o singura data, pentru pregatirea si sustinerea lucrarii de diploma in invatamantul superior. Acest concediu se poate acorda si fractionat, la cererea salariatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata - prevederi legale ss ss va rog din suflet cine ar putea sa-mi dea si mie textul de lege care prevede durata maxima a concediului fara plata la 90 zile!!! ca nu de putine ori ... (vezi toată discuția)
Concediu fara retributie elvercris elvercris Din cate stiu eu,conform Codului Muncii,un angajat are dreptul la 90 de zile pe an de concediu fara retributie sau concediu de studii.S-a schimbat ceva cu ... (vezi toată discuția)
Concediul de studii ! Cocollino Cocollino Am hotarat ca din aceasta toamna, sa urmez cursurile unei a doua facultati. Interesandu-ma despre cat concediu de studii am dreptul ca si studenta, am aflat cu ... (vezi toată discuția)