La noi la asociatie cand plateai( acum 1 an in urma) ceva la intretinere automat din penalitate se stergea o suma egala.Am intrebat mirat de ce atunci cand achit din suma restanta automat aceeasi suma este taiata din penalitati, ce fel de penalitati mai sunt acestea daca se diminueaza odata cu restanta.D-na administrator mi-a raspuns atunci ca penalitatile sunt asa numai sa figureze ceva datorie la asociatie si se tine cont de ea numai daca se vinde apartamentul si se cere adeverinta de la ei.
Acum dupa aparitia legii 175/2010 daca duci la intretinere o suma oarecare din restanta se scade numai o parte iar din penalitati pana la concurenta sumei.In plus penalitatile au crescut la maximumul lasat de legiuitor 0,2%/ zi( peste 70%/an :O). Se amesteca sumele penalitatilor ce raman la asociatie cu sumele penalitatilor ce trebuiesc platite furnizorilor pentru intarziere pentru a nu putea socoti proprietarul si sa observe cat s-a pus in cosul asociatiei.De unde se vede ca odata cu acesta lege s-a dat armata jos din pod, asociatiile nu mai au nici un rol de intrajutorare intre proprietari, datorita intelegerii ca mai intarzie unul la plata si nu trebuie sa-l belim repede,repede.:stunned:
Da, da, s-a dat armata jos din pod... Ma faci sa rad nu alta. Nu stiu cum o fi in BV, cred ca se cam joaca cineva cu intrajutorarile proprietarilor, adica unii consuma si platesc, iar altii desi consuma se fac ca platesc. Asa da frate, pai daca nu are serviciu, nu are bani - da sta in buricu' targului omu' ca de, vine asociatia si ma intrajutoreaza...
Apropo's de armata, care? Ca armata romana e jumatate defecta iar cealalta inamica...
In opinia mea, dovada veniturilor realizate se poate face cu urmatoarele documente:
- fisa fiscala de la locul/locurile de munca pe anul 2010
- adeverinta de la locul de munca cu veniturile realizate in perioada 01.08.2010 - luna in care se face solicitarea
- adeverinta de venit eliberata de Administratia fiscala pentru adulti si pentru copii nu urmeaza cursurile de invatamant minim obligatoriu (o exprimare necolocviala)
- adeverinta de elev/student - daca e cazul
:offtopic:
Din bilantul ANRSC pe anul 2010, rezulta ca in anul 2010 ANRSC i-au fost solicitate 2 cereri de informatii de interes public:
- persoane fizice = 1
- persoane juridice = 1.
Domnule va multumim frumos pentru informatii. Vorbind serios, eu nu cred ca potentuialii "clienti" nu se vor obosi sa alerge dupa aceste documente...
Sa vedem, poate gresesc!