avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1317 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vanzare cu uzufruc + certificat deces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vanzare cu uzufruc + certificat deces

Buna ziua,

Am incheiat un contract de vanzare cu drept de uzufruct pana la decesul acelei persoan. Persoana respectiva a murit si am certificatul de deces.

La administratia financiara mi-au spus ca nu este suficient ca am cointractul si certificatul de deces, si ca ar trebui sa rezolv dpdv juridic situatia.

Ce anume ar trebui sa fac? Cat ar costa rezolvarea acestei problemer de catre un avocat?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 11:59, 28 Martie 2011
Rezolvare ...in ce sens? Sa-l mai ingroape cineva odata ca nu-i suficient de adanc ingropat!? :)

Cu certificatul de deces se radiaza dreptul de uzufruct din Cartea Funciara (presupunad ca e inscris in CF). Mai mult de-atat nu-i de facut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract v-c cu uzufruct; uzufructuarul a murit, a fost îngropat de altcineva fără să fiu anunțat Mihaimisha1981 Mihaimisha1981 Acum câțiva ani am cumpărat un apartament de la nașa de botez cu contract v-c cu uzufruct. Pe data de 12 feb ac, nașa a murit, pe data de 14 feb a fost ... (vezi toată discuția)
E obligatorie radierea uzufructului din cartea funciara la vanzarea apart daca persoana respectiva a decedat? Alo2016 Alo2016 Buna ziua. Vrem sa vindem un apartament in care avea drept de uzufruct (de a locui in apartament) mama sotiei pina la moartea sa. Aceasta a murit de cativa ... (vezi toată discuția)
Proprietate obtinuta prin vanzare cu clauza de uzufruct raser raser Am obtinut o garsoniera prin act de vanzare-cumparare cu clauza de uzufruct. Dupa o perioada de timp, proprietarul a decedat. Intrebare: cum procedez ca ... (vezi toată discuția)