avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Rog raspuns privind salarizarea personalului incadrat ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Rog raspuns privind salarizarea personalului incadrat in 2011

Buna ziua. Sunt nou pe acest forum si as dori opinia dumneavoastra intr-o problema legata de salarizarea functionarilor publici nou-incadrati in anul 2011.
Art. 2 din Legea nr. 285/2010 privind salarizarea in anul 2011 a personalului platit din fonduri publice prevede ca salarizarea noilor angajati in institutiile si autoritatile publice, in anul 2011, se stabileste prin raportarea la functiile de acelasi tip aflate in plata in cadrul institutiei/autoritatii respective. Din pacate, in cazul meu, in institutia in care lucrez, nu exista si nici nu au existat pana acum functii similare cu cea pe care o detin. La nivelul altor institutii exista insa astfel de functii. Avand in vedere ca, in opinia mea, in art. 2 din actul normativ mentionat, exista aceasta omisiune (nu se prevede si situatia in care personalul este incadrat in institutii la nivelul carora nu exista functii similare aflate in plata), aceste prevederi nu pot fi aplicate, totusi, prin analogia cu salarizarea functiilor similare din institutii de acelasi nivel? Precizez ca pana in prezent, nu mi s-a emis inca actul administrativ de numire, tocmai datorita faptului ca nimeni nu stie cum sa-mi calculeze salariul.
Va multumesc anticipat
Cei de la Resurse Umane sa caute functia ocupata de dvs. pe grilele din O.G. nr. 6/2007, sa ia salariul de incadrare de acolo, sa il reduca cu 25%, apoi sa il majoreze cu 15% si sa aplice sporul de vechime si restul sporurilor la salariul corespunzator.:D
Va multumesc pentru raspuns, insa, deja am facut o astfel de adresa. Problemna este ca domniile lor, incearca sa ma convinga de faptul ca, salariul - in cazul meu, se calculeaza, nu in temeiul L 285/2010, ci in temeiul art. 37 din OUG nr. 92/2008 (privind statutul functionarului public denumit manager public), articol care din pacate, odata cu intrarea in vigoare a Legii nr 284/2010 - salarizarea unitara (la 1 ianuarie 2011) a incetat sa mai produca efecte juridice. In prima teza a articolului invocat de anfp se stipuleaza astfel: "...pana la intrarea in vigoare a legii privind salartizarea unitara ..... calculul drepturilor salariale ale managerilor publici se face dupa cum urmeaza..." Chestiunea suparatoare este ca nimeni de la anfp nu vrea sa inteleaga ca o norma juridica are o actiune in timp, iar in speta mea, aceasta nu mai produce efecte.
Cam asta ar fi. Multumesc inca odata!
Daca cei din compartimentul personal sunt persoane bine instruite, la incadrarea dvs. pot aplica principiul enuntat de art. 28, alin. 2 din Legea 284/2010:
Salariile de bază ale personalului încadrat în funcţii specifice, care nu sunt prevăzute în prezenta lege, se stabilesc de ordonatorii principali de credite, prin asimilare cu funcţiile şi salariile de bază prevăzute în anexele la prezenta lege şi aplicabile categoriei de personal respective, cu avizul ....
.
Ultima modificare: Luni, 28 Martie 2011
ContSters193759, utilizator
Tanjiani a scris:

Cei de la Resurse Umane sa caute functia ocupata de dvs. pe grilele din O.G. nr. 6/2007, sa ia salariul de incadrare de acolo, sa il reduca cu 25%, apoi sa il majoreze cu 15% si sa aplice sporul de vechime si restul sporurilor la salariul corespunzator.:D

Ooo cat de simplu ar fi, dar din pacate, cei de la RU nu vor sa procedeze asa. Nefiind juristi, si avand in vedere ca OG 6/2007 a fost modificat de nu stiu cate ori, le este teama sa nu interpreteze eronat prevederile legale.
Multumesc de raspuns
Ultima modificare: Luni, 28 Martie 2011
Alex_Rsb, utilizator
Cea mai mare parte a OG 6/2007 este abrogata.

Alte discuții în legătură

Care este actul normativ care reglementeaza salariul unui functionar public care a promovat in clasa? mitica59 mitica59 dupa ce lege(act normativ) se stabileste salariul unui functionar public care a promovat in clasa. multumesc (vezi toată discuția)
Manager public mirela teodora mirela teodora Cum se stabileste/care este salariul de bază pentru manager public asistent? (vezi toată discuția)
Majorarea salariului in 2010 ca urmare a incadrarii personalului de executie in gradatia corespunzatoare transei de vechime in munca multescu99 multescu99 Va rog sa-mi spuneti daca in cazul functionarilor publici de executie care in anul 2010 au fost avansati în gradaţia corespunzătoare tranşei de vechime ... (vezi toată discuția)