avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 176 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Furt de informatii, documente si date personale
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Furt de informatii, documente si date personale

Buna ziua,

Mi-au fost furate doua documente si au fost postate pe un blog. Documentele contin numele meu real, adresa din buletin si semnatura mea, sunt documente de confidentialitate pe care le-am semnat cu o firma germana si nu le-am impartit cu nimeni. Unde pot reclama blogul respectiv si ce pot face in situatia asta?

Am sunat la politie, mi-au zis ca ei nu pot face nimic. Documentele (unul din ele) le-am avut pe un site personal, restrictionat cu parola si nevizibil public.

Unde pot face o plangere impotriva persoanei si ce pot face in cazul de fata?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: bcpi , utilizator 13:07, 30 Martie 2011
Principala problema dupa parerea mea este ca trebuie sa adresati plangerea penala in Germania.
Autoritatile judiciare germane vor face incadrarea juridica in functie de legea germana dupa ce vor identifica faptuitorul...
Daca stiti ca faptuitorul este cetatean roman plangerea ar putea fi anchetata de organele judiciare romane in colaborare cu autoritatile germane.
Cum s-ar putea dovedi ca cei care administreaza site-ul se fac vinovati de infractiune?
Nici un site nu spune ca datele de inregistrare sunt confidentiale.
Atentie la tot ce se posteaza pe net
~ Conținut șters la cerere ~
@uranopos: va rog sa respectati regulamentul de postare. Raspunsurile trebuie sa fie utile si argumentate, nu sa faca o trimitere generica la lege. Va rog sa mentionati ce anume din legea respectiva este aplicabil si in ce mod. Multumesc.

ateleasa a scris:
Cum s-ar putea dovedi ca cei care administreaza site-ul se fac vinovati de infractiune?

De unde ati tras concluzia ca administratorul site-ul ar fi savarsit vreo infractiune?
Ultima modificare: Marți, 29 Martie 2011
ContSters20980, utilizator
Daca administratorul site-ului nu garanteaza confidenta fata te clientii sai in regulamentul sau, nu puteti sa-l trageti la raspundere. Daca datele erau furate de pe un calculator al dv sau dintr-o baza de date care prelucreaza date cu caracter personal se schimba situatia.

Alte discuții în legătură

Violarea corespondentei electronice viorel42 viorel42 in urma cu aproximativ 30 de zile a inceput un calvar ptr mine,o cunostinta mi-a spart parola la un cont pe facebook si posteaza in numele meu,nu s-a oprit ... (vezi toată discuția)
Parola si cont sparte. utilizare fara acordul meu Alinn2012 Alinn2012 Treaba sta in felul urmator. Mi-a fost sparta parola la Messenger, s-a intrat fara acordul meu pe respectivul cont, s-a utilizat contul meu si au fost trimise ... (vezi toată discuția)
Intrebare Expert Judiciar in Criminalistica si Informatica Expert Judiciar in Criminalistica si Informatica Buna ziua! O persoana mi-a spart/aflat parola ( nu stiu cum ) si mi-a accesat contul de facebook si de email, de asemenea a mai dat parola mea la cineva pe o ... (vezi toată discuția)