avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1350 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... legea 112
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

legea 112

Vreau sa achizitionez un apartament care se afla sub incidenta legii 112.Proprietarul actual a cumparat apart prin licitatie de la stat in 1984.Statul a confiscat acest apart de la un individ care a furat,a adus prejudicii statului si apoi a fugit din tara.Statul a pus sechestru pe apart, l-a scos la licitatie si l-a vandut actualului proprietar(in 1984) de la care vreau sa-l cumpar eu.Vreau sa stiu la ce riscuri ma supun,poate sa-l revendice proprietarul fugar si de asemenea daca cumpar apart si peste cativa ani il vand pe CF-ul meu va ramane mentionat ca e cu Legea 112?Cum pot scapa de aceasta lege mai ales ca primul proprietar a fost infractor?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: lazu , utilizator 16:30, 28 Martie 2011
Daca persoana e proprietar din 1984, nu poate fi sub incidenta legii 112/ 1995. Revendicarea fostului proprietar se putea face doar prin legea 10/2001, care instituie un termen de 1 an pt. formularea notificarii, termen care este de decadere. Daca nu a notificat, nu o mai poate face acum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum este posibil ca 2 persoane sa aiba cf pe un apartament? Claudiaoradea Claudiaoradea Suntem in judecata de 12 ani ptr apartament...am fost din 89 chiriasi de stat...dupa aceea a intrat legea 112 care ne`a permis sa cumparam ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament lege 112 Zoe1 Zoe1 Buna ziua, As dori sa stiu sub incidenta carei legi mai intra apartamente care au fost cumparate cu legea 112. Adica ce risc daca as cumpara de la un ... (vezi toată discuția)
Case nat legea112 revendicate de culte raressi raressi salut daca stie cineva daca legea 1 sau voiculescu se aplica si caselor rev de culte (vezi toată discuția)