avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Contestarea caietului de sarcini
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Contestarea caietului de sarcini

Buna ziua,

Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine asupra unei mari probleme. S-a publicat un caiet de sarcini pentru achizitia unui aparat pe site-ul e-licitatie.ro. Denumirea aparatului este generica asa cum cere legislatia, totusi specificatiile tehnice sunt "dedicate" unui singur producator. Drept urmare, un aparat care ar putea fi cumparat printr-o licitatie corecta la o suma de, se va cumpara la dublul sumei datorita faptului ca nu va fi decat un singur ofertant. Specificatiile tehnice din caietul de sarcini fiind minime si obligatorii. In acest caz as vrea sa stiu cat de legala si ce sanse de castig as avea, daca as contesta caietul de sarcini. Toate aparatele cu denumirea generica fac aceleasi analize in aceiasi parametri. Doar sistemul de detectie si modul cum o face difera. Rezultatele sunt fix la fel.
Cel mai recent răspuns: ContSters120042 , utilizator 14:22, 4 Aprilie 2011
Puteti contesta caietul de sarcini.
Atentie la termene ! Cititi va rog art.256 indice 2 din OUG 34/2006.
Termenul de contestatie este de 5 sau 10 zile de la publicarea caietului de sarcini, functie de valoarea achizitiei.
Verificati si art.38 din OUG 34 pe care il puteti invoca in contestatie.
trebuie sa demonstrati si ca specificatiile tehnice fac trimitere obligatoriu la un anume producator si ca nu se accepta echivalente.
Daca spuneti ca licitatia este dedicata, nu aveti cumva prin documentatia de atribuire si vreo alta mentiune (ex, la capacitatea tehnica: "certificat de la producator"), asa incat sa aveti un ground mai puternic pentru contestatie? Cam acesta este pattern-ul dupa care opereaza autoritatile contractante, la licitatiile cu dedicatie... Si atunci sansele ar fi imbunatatite pentru castig la CNSC ori cu plangere la C.Ap.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caietul de sarcini sau...legea annic annic Cine este mai tare in cazul unei contestatii la licitatie achizitii publice, Caietul de sarcini sau legea dupa care a fost facut acesta ? Precizez ca in Caiet ... (vezi toată discuția)
Resurse tehnice ContSters179234 ContSters179234 Buna ziua, Este permis de catre legislatie sa se solicite in fisa de date capacitatea pentru o \"statie de produs mixturi asfaltice min. 100t/h\"? Daca ... (vezi toată discuția)
Decizie de anulare licitatie teodor82 teodor82 Buna ziua. O firma a participat la o licitatie - cerere de oferte si a avut cel mai scazut pret (criteriul de atribuire - pretul cel mai scazut). ... (vezi toată discuția)