avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Insolventa?
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Insolventa?

Buna seara,
Detin o firma a carei activitate am suspendat-o incepand cu februarie 2010.
Ma bantuie urmat datorii:
stat - 15 000 ron(cu aproximatie)
ctr.leasing - achitat avans 10000EUR, tinut camion 12 tone 7 luni, 3 rate restante, returnat camion - momentan sunt data in judecata si pe pers juridica si fizica pentru o restanta de 20000EUR - in conditiile in care ratele restante nu duc mai mult decat 4000EUR.
ctr.leasing - achitat avans 5000EUR - platit ratele 1 an jumate...returnat masina ramas cu 3-4 rate restante,
datorie combustibil datorita unui sofer care mi-a tras o teapa...si impotriva careia politia inca nu face nimic...din 2009 - in valoare de 17000ron
Ma puteti ajuta in sensul constituirii unui dosar de insolventa? ce ar trebui sa contina dosarul si cat ar duce taxele? am inteles ca procedura aceasta duce la suspendarea executarii silite...
Mentionez ca am poprire pe toate conturile :(
Aveti alte sfaturi care m-ar putea ajuta?
din ce m-am documentat, as putea sa-mi deschid singura procedura insloventei printr-o cerere depusa la tribunal?
un model de cerere exista? ma puteti ajuta? aveti idee cat ar fi taxa de timbru?
daca totusi aveti un link unde m-as putea documenta?
Cererea de declansare a procedurii de insolventa, poate fi formulata de debitor, in conditiile art 27 din Legea 85/2006.
Cererea va fi insotita de documentele enumerate la art 28 din acelasi act normativ.
Intr-adevar, de la data deschiderii procedurii se suspenda toate actiunile judiciare sau extrajudiciare indreptate impotriva debitorului, insa, trebuie sa luati in calcul efectele si consecintele ce decurg din intrarea in procedura de insolventa precum si etapele concrete pe care le implica o astfel de procedura: de ex: numirea administratorului/lichidatorului judiciar, verificarea documentelor contabile,stabilirea cauzelor care au generat starea de insolventa, ridicarea dreptului de administrare, propuneri de vanzare a bunurilor, procedura de vanzare a bunurilor, stabilirea unor cauze de atragere a raspunderii materiale a administratorilor debitoarei, etc.

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura de insolventa florentina spiridon florentina spiridon am un srl cu activitate efectiva de 2 ani cu obiect de activitate transportul.cum nimic nu mai merge, am acumulat datorii la firma de leasing,iar acestia vor ... (vezi toată discuția)
Bunuri sechestrate. carina.ionescu carina.ionescu Buna ziua, S-a suspendat procesul executarii silite initiate de noi impotriva unui debitor , intrucat s-a deschis procedura insolventei de cate Finante, chiar ... (vezi toată discuția)
S.c a fost declarata insolvabila FrauD FrauD Buna ziua, S.C unde sunt administrator a fost declarata insolvabila, printr-un proces de decalarare a starii de insolvabilitate, in 25.11.2015. Ce se ... (vezi toată discuția)