mi s-a facut plangere o penala bazata o declaratie mincinoasa (cel ce a facut plangerea nu avea calitatea de proprietar,ci tatal sau) - am primit NUP apoi a facut plangere conf.278 Cpp;a pierdut,a facut recurs si a obtinut anularea NUP-ului si inceperea urmaririi penale; acum s-a dispus SUP tot pe aceleasi considerente ca si NUP-ul;
pot sa ii fac plangere pentru declaratie mincinoasa si denunt calomnios ? pe civil sau penal?multumesc
Plangerea o puteti formula numai cu privire la infractiunea de denuntare calomnioasa,conform art.259 c.pen,din motivele explicate in mod profesionist de distinsa d-na consilier.
aprobarea cererii este o atributiune de seviciu trecuta in fisa postului; chiar daca cel care a facut plangerea este fiul proprietarului,nu are calitatea de mostenitor decat in baza certificatului de mostenitor care nu exista,iar el a afirmat ca el este proprietarul si nu tatal sau;dupa parerea mea a mintit
Acum, dvs. insistati pe faptul ca cel care a facut plangerea nu are calitatea de mostenitor , fiindca nu are inca certificat de mostenitor.Insa are calitatea de succesibil si are dreptul de a administra proprietatea defunctului sau tata , acest fapt constituind chiar acceptare tacita a mostenirii.
Dar problema este ca pe dvs. de fapt nu va nemultumeste atat depunerea plangerii impotriva dvs. , cat faptul ca celalalt a mintit, afirmand ca este proprietar.Mai spuneti ca marcarea este o atributie de serviciu a dvs. Bun, cred ca incep sa inteleg, ca titularul plangerii spune ca dvs. ati marcat copacii din padurea proprietatea lui, fara aprobarea lui.Insa dvs., in fapt, ati marcat copacii din padurea care la acea vreme apartinea tatalui titularului plangerii, ceea ce a fost corect si nu ati gresit cu nimic.Ca atare, consider si eu ca aceasta plangere este neintemeiata si ca urmare, incercati o plangere pe denunt calomnios.
Sup
nutzzu
Buna ziua.In urma cu aprox 1 an ,o persoana m-a reclamat pt o presupusa fapta de coruptie.Am fost cercetat, si dupa 6 luni solutia a fost NUP -fapta nu ... (vezi toată discuția)