avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Taxa de timbru datorata pentru solutionarea litigiilor ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Taxa de timbru datorata pentru solutionarea litigiilor de drept privat

Buna ziua,
Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns cu privire la valoarea taxei de timbru ce trebuie achitata de o persoana al carei venit net este exclusiv din pensie in val.= 545 ron. Mai precis m-ar interesa daca beneficiaza de reduceri avand in vedere valoarea venitului lunar, reduceri la taxele de timbru intrun proces de divort si partaj.
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: rolena , utilizator 09:54, 30 Martie 2011
Daca incercati o mediere si reusiti sa cadeti de comun acord cu privire la impartirea bunurilor si a divortului printr-un Acord de mediere, taxa de timbru va fi recuperata integral sau chiar poate nu o veti mai plati.

[EDITAT]
Ultima modificare: Miercuri, 20 Aprilie 2011
ContSters20980, utilizator
Multumesc !
Am aflat mediere putin cam tarziu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot recupera taxa de timbru pentru cererea de chemare in judecata privind iesirea din indiviziune? ddianna ddianna Buna ziua, In cazul in care, ma adresez instantei de judecata pt iesirea din indiviziune ( verisorul meu nu este de acord cu un partaj voluntar), voi achita ... (vezi toată discuția)
Divort la notar cu copil minor mirelagonzalez mirelagonzalez ambii parinti sunt de comun acord sa divorteze cu partajul si cresterea copilului deasemenea.cum se procedeaza?la notar doar sau si la tribunal? (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de 3% intr-un partaj dupa divort Functionar43 Functionar43 Am divortat anul trecut, dorim sa facem partajul. Este vorba de un apartament cu 2 camere. Ne-am inteles si ne-am gandit la un partaj conventional. Am ... (vezi toată discuția)