avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 241 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Plati restante la Bugetul Statului
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Plati restante la Bugetul Statului

Va rog sa-mi spuneti in ce cont iban se platesc TVA si IMPOZIT PE PROFIT restante din anii anteriori cu majorarile de intarziere aferente obligatiilor? Cont unic sau cont specific obligatiei de plata?

Va multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: CrinaV , utilizator 20:08, 12 Iunie 2008
din OPFV_2008 avem:
pentru - TVA pct.24-tva decont lunar/trim/sem/anual
- majorari tva pct 27-majorari tva
- impozit profit+majorari - pct. 1 =cont unic bugetul de stat
eu asa le-as plati, pentru ca stingerea obligatiilor se fac in ordinea vechimii
CrinaV a scris:

Va rog sa-mi spuneti in ce cont iban se platesc TVA si IMPOZIT PE PROFIT restante din anii anteriori cu majorarile de intarziere aferente obligatiilor? Cont unic sau cont specific obligatiei de plata?

Va multumesc anticipat,


Stingerea obligatiilor se face in ordinea vechimii datoriilor catre bugetul de stat.
2. Distribuirea se face conform sumelor stabilite in titlurile de creanta emise in conditiile legii.


Nu am primit inca titlu executoriu pentru sumele neachitate dar am luat fisa pe platitor de la Administratia Financiara si vreau sa platesc datoriile.
Sa inteleg ca le platesc in ordinea vechimii lor dar in ce conturi iban?Cred ca nu in cont unic pentru ca la septembrie 2007 de cand a inceput sa se vireze in contul unic, firma avea datorii restante?
??????
In contul unic se vor plati acum, cu specificatia respectiva.
Completati OP su FV program pe 2008. virati sumele din fisa pe platitor in contul unic pentru impozitul pe profit (majorari+impozit), si TVA cum a precizat Ioana.

Alte discuții în legătură

In ce ordine se sting creantele fiscale? Ana Popescu Ana Popescu Este vorba despre un PFA care inregistreaza restante catre ANAF constand din creante fiscale principale cat si creante accesorii. In cazul in care se plateste ... (vezi toată discuția)
Majorari la majorari cristina29 cristina29 Buna dimineata! Am si eu o mica intrebare in dimineata aceasta: daca platesc tva-ul declarat, dar raman neplatite penalitatile/majorarile de intarziere ... (vezi toată discuția)
Virament gresit Ciortea Zita Ciortea Zita Buna ziua, Dintr-o eroare s-a platit in contul de impozit pe venitul micro suma de 5000 ron in luna aprilie.Se poate compensa la finante aceasta suma cu ... (vezi toată discuția)