avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1371 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort amiabil urgent
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort amiabil urgent

Sotul este plecat din tara de 1 an si jumatate, i-am cerut divortul si este de acord sa semneze orice hartie necesara dar fara sa vina in tara, nu poate din cate am inteles.

V-as ruga sa-mi recomandati ce divort sa solicit? ce acte sa-l rog pe sotul meu (inca) sa trimita? sa fac cererea de divort doar eu sau am nevoie de semnatura lui?

Adaug ca avem mai mult de 1 an de casnicie , ca in urma casatoriei nu au rezultat minori si ca suntem de acord amandoi cu divortul, bunuri de impartit nu prea avem .

Am nevoie de avocat ? sau pot sa ma reprezint si singura?

Multumesc
rosedomino a scris:

In cazul de fata, desi nu prea inteleg eu care e urgenta de a divorta (vrea sa se recasatoreasca si pretendentul nu mai are rabdare?)

Doamna av. Todinca Veronica fraza boldata este cam rautaciosa, motivele mele sunt personale( cred ca fiecare stie asta mai putin dumneavoastra, propozitia e redundanta , stiu, dar se pare ca dumneavoastra nu) si nu am timp sa le discut pe forum. Am cerut o parere profesionala si am 'capatat' una personala, ce ar fi daca data viitoare le tineti pentru dumneavoastra, nu credeam ca aveti atata timp incat sa va 'aruncati' in mici ineptii.

Daca este urgent sau nu doar eu pot sa-mi dau cu parerea , nu credeti?

Va multumesc pentru intelegere!

NU am dorit sa fiu rautacioasa, dimpotriva, dar asta este aprecierea dumneavoastra personala...
NU am curiozitati personale legate de viata nimanui, insa, de obicei femeile batute, sau care doresc sa se recasatoreasca se grabesc sa divorteze, dar cum nu mai locuiti impreuna de mai multa vreme, nu se pune problema unor agresiuni fizice.
Ce e asa rau in a nu-ti pierde increderea in oameni si a dori sa o iei de la capat? Eu chiar ii admir pe oamenii care mai au "curajul" sa se recasatoreasca...

Ideea este ca, oricum aveti nevoie de avocat pentru rezolvarea problemei dumneavoastra si nu e cazul sa va antrenati spiritul combativ cu cine nu trebuie...
Mult succes!
Rose, este important pentru un avocat care sunt motivele pentru care un client isi doreste un lucru sau altul... in functie de asta, deseori, se pot gasi alternative.
Personal, nici eu nu inteleg motivatia, nu o stiu, nu o cunosc...
In plus, o procedura rapida se face cu asistenta unui avocat mai degraba decat singur, ceea ce insemna ca, dupa cateva pareri, mergeati repejor la un avocat pentru o solutie concreta, aplicata cazului.
O astfel de informare de cateva zile sau saptamani pe internet poate duce la taraganarea momentului inceperii procedurii, amanarea primului termen de judecata, adica o intarziere sigura.

Indiferent ca e de profil juridic sau nu, acesta este un forum si fiecare avem voie sa exprimam orice pareri referitoare la orice cazuri, atata timp cat ele sunt in concordanta si nu incalca Regulamentul saitului sau alt act normativ in vigoare.
Pentru o opinie profesionista juridica apelati la profesionisti in particular.
Asa cum scrie in mod clar, acestea nu sunt consultatii juridice si, dupa parerea mea, cele mai multe opinii ale juristilor de pe acest sait (inclusiv ale mele, toate) sunt cel putin in eroare cu privire la situatiile de fapt, caci in 10 sau 100 de randuri nu poti cunoaste lucrurile atat de bine pentru a da o solutie profesionista corecta.

Noi, juristii, nu suntem angajati aici, ci dam opinii benevol, in timpul nostru liber, al pauzelor de cafea. Asa incat, solutiile nu sunt atat de atent alese ca intr-o consultatie particulara, caci ideea acestui sait e sa schimbam pareri si sa informam generic, sa cream o imagine de ansamblu.
Nimic de aici nu e nici garantat si nici foarte bine aplicat unui caz ori altuia.
Nu retin in ce mesaj anume ati spus ca doriti un sfat profesional, sigur orice coleg v-ar fi spus ca nu-l gasiti aici... In plus, la ceea ce ati intrebat in primele mesaje am raspuns, toti.

Va rog, in aceste considerente, sa nu mai jigniti un alt user al forumului pentru ca dv. aveti niste nelamuriri cu dv. insiva. Nimeni nu judeca pe nimeni, asta nu inseamna ca eu sau alt user nu poate arata ca dezaproba o situatie ori alta.
Intr-un divort, rapid sau cat se poate de lung, intotdeauna motivele sunt personale, asa incat si Veronica stia bine acest lucru. Este foarte urat din partea dv. sa marginalizati si sa apostrofati astfel un om care a incercat sa va ajute.

Va doresc bafta in demersul dv. si va multumim de intelegere asupra ceea ce inseamna comunitatea avocatnet!
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Iunie 2008
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
Nu va inteleg dar probabil ca nici nu trebuie. Eu am fost cea jignita , va rog recititi mesajul. Exact cum foarte bine ati punctat nu ai cum sa cunosti situatia si motivele utilizatorului de aceea mi s-a parut total deplasat sa faci astfel de afirmatii si pe deasupra este neprofesional.
Iar pana la a jigni ( prea mult spus), a marginaliza si a judeca este cale multa....
Sa inteleg ca aici nu se dau sfaturi profesionale ci asa doar asa discutam aiurea?! inteleg ca totul are un caracter generic si normal ca sfaturile primite sunt in functie de coordonatele pe care le da fiecare.
Am ascultat sfaturile de aici si am apelat la un avocat pentru o consultatie si credeti-ma chiar am primit informatii corecte.
Vreau sa le multumesc doamnelor avocat pentru sfaturile profesionale si ca nu s-au lansat in discutii inutile.

Jignita? V-ati jignit(ofensat) singura degeaba. Daca cu asta ati ramas din toate discutiile de pe 3 pagini, imi pare rau pentru dumneavoastra...
Chiar am recitit mesajul si, eu, personal, nu am gasit nimic jignitor in intrebarea daca doriti sa va recasatoriti si poate am gresit: Dumneavoastra nu mai aveti rabdare (ca altfel n-ar fi fost urgent divortul). :)
In viata e bine sa ai un dram de umor...

De obicei, cine se scuza, se acuza! Se pare ca, fara sa vreau, "am apasat" pe un buton sensibil...
Mie chiar mi-e indiferent de ce se intampla in viata dumneavoastra, am eu viata mea de care sa ma preocup...

Ma bucur ca "chiar ati primit informatii corecte". Deci sfatul de a apela la un avocat nu a fost chiar atat de rau. :)
rosedomino a scris:
Sa inteleg ca aici nu se dau sfaturi profesionale ci asa doar asa discutam aiurea?! inteleg ca totul are un caracter generic si normal ca sfaturile primite sunt in functie de coordonatele pe care le da fiecare.

Nu discutam aiurea, discutam referitor la legi, la cat cunoastem dintr-o situatie reala de fapt si cat timp avem la dispozitie pentru a raspunde.
Un sfat juridic ce are caracter generic si nu tine cont de toate informatiile de fapt existente (nu cunoscute, ci tot ce exista in realitate) este un sfat neprofesional. Asta nu tine exclusiv de avocat, evident.

Sfat este o parere, o apreciere prieteneasca si nu profesionala. Consilierea inseamna anumite conditii in care se desfasoara "sfatuirea", o anumita distanta intre cei doi ce da o anumita obiectivitate in aprecieri, o anumita conduita impusa "sfatuitorului profesionist", anumite reguli. De aceea exista consilieri juridici, dar nu si sfatuitori juridici.

In plus, profesia de avocat are ca si conditie esentiala confidentialitatea discutiilor - ce nu se poate intampla pe un forum public - precum si faptul ca, in orice circumstanta si chiar in fata judecatorului, avocatul poate atesta identitatea clientului sau (poate tine loc de buletin, ca sa ma exprim plastic).
Or, toate aceste caractere esentiale ale actului de a consilia juridic un client, aici lipsesc total. Astfel ca, actul de a da o parere pe un sait (fie el medical, electric ori juridic) nu are nimic profesional in el. Este numai un sait, este numai un forum.

Asta nu inseamna ca aceste discutii sunt sterile sau inutile, ele au sensul si scopul lor, in special in situatiile care prezinta importanta scazuta a partii procedurale si care au o stare de fapt simpla, usor de prezentat pe un forum.

Exista articole intocmite de profesionisti pe care si userii le pot citi, se pot da cautari dupa anumite cuvinte (ca divort, de exemplu), din aceste articole fiecare outand aprecia ce i se poate aplica si ce nu merge, ce nu e compatibil cu el sau situatia lui...
Sunt diverse modalitati de informare initiala, inainte de a apela la un avoact, printre altele e important sa cunoasteti ce anume sa cautati la un avocat, exista subiecte si discutii si pe aceste teme, ce inseamna o consultatie juridica, la ce va ajuta ea, ce vi se cuvine de la un avocat etc.

Utilitatea unei discutii se apreciaza in functie de diferite criterii, de la persoana la persoana. Eu consider utile toate aceste comentarii, cred ca ii va ajuta si pe altii sa aprecieze sub lumina celor expuse aici aceste sfaturi.

Ma bucur ca dv. stiti atata in domeniul divortului ca sa puteti aprecia ca ati primit sfaturi corecte. Si acesta este scopul acestui forum. Multa bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort , sotie plecata de 8 ani in strainatate. CostacheGhe CostacheGhe Salut , As dori si eu sa stiu cum se poate rezolva aceasta problema , sotia este plecata de 8 ani in israel si nu a mai venit niciodata in tara de ... (vezi toată discuția)
Schimbat divort din culpa comuna - divort prin acord mariam1 mariam1 Buna ziua Am deschis un proces de divort din culpa comuna si intre timp ne-am hotarat sa schimbam cererea- divort prin acord.Suntem casatoriti de mai mult ... (vezi toată discuția)
Divort, minor, comun acord Rain Rain Buna ziua. Eu si sotul meu am hotarat sa divortam, avem un copil de 2 ani. As dori sa stiu care sunt pasii pentru a demara si incheia divortul intr-o formula ... (vezi toată discuția)