avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general deductibilitate investitii/activitati externe
Discuție deschisă în Contabilitate în general

deductibilitate investitii/activitati externe

am rugamintea de a imi rapsunde la urmatoarele 3 intrebari:

1) o firma romaneasca achizitioneaza prin cesiune de actiuni la o firma offshore pentru a prelua businessul pe care aceasta il desfasoara. cheltuiala este deductibila?
2) daca firma romana este actionara intr-o firma offshore, banii trimisi catre aceasta firma ca finantare business este deductibila? Exista conditii speciale legate de aceasta tranzactie cum ar fi dovada ca offshore desfasoara activitati comerciale in strainatate?
3) Daca firma romaneasca inchiriaza un birou in Londra sau Amsterdam, cheltuiala cu chiria este deductibila? Trebuie declarat in Romania, la ANAF, ca detin acest birou?

multumesc

Alte discuții în legătură

Offshore animis animis Doresc sa aflu mai multe informatii despre offshore dar nu prea stiu unde sa caut. Am gasit in special informatii despre cum se infiinteaza un offshore. Ma ... (vezi toată discuția)
Cum declar bani primiti din firma offshore? offoffon offoffon Am avut o firma offshore pana in 2018. Am inchis firma si am scos banii. As dori sa stiu care este metoda legala de a declara acesti bani? Am inteles ca pot ... (vezi toată discuția)
Intrebari firme offshore 2016 gistra gistra Ma gandesc sa-mi deschid o firma offshore. Ma ocup cu web design pe net. Vreau sa fac totul legal print-o firma offshore. 1) Daca firmele offshore sunt ... (vezi toată discuția)