avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... anunt locuri de munca vacante AJOFM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

anunt locuri de munca vacante AJOFM

Daca am aprobat organigrama, dar nu intentionez sa ocup toate posturile vacante acum, am obligatia sa anunt toate posturile vacante, sau doar pe cele pe care doresc sa le ocup pentru inceput? Unde este prevazuta obligatia?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:35, 29 Martie 2011
1. Veti comunica AJOFM numai locurile de munca vacante, nu toate locurile prevazute in organigrama daca ele nu se vrea a fi ocupate momentan.

2. Din Legea 76/2002:
Art. 10.
(1) Angajatorii au obligaţia sã comunice agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, denumite în continuare agenţii pentru ocuparea forţei de muncã, în cãror razã îşi au sediul, respectiv domiciliul, toate locurile de muncã vacante, în termen de 5 zile lucrãtoare de la vacantarea acestora.
...
Art. 113. - Constituie contravenţie urmãtoarele fapte:
a) necomunicarea lunarã a locurilor de muncã vacante prevãzute la art. 10;
...
Art. 114.
(1) Contravenţiile prevãzute la art. 113 se sancţioneazã dupã cum urmeazã:
a) cele prevãzute la lit. a), b), f), h) şi j), cu amendã de la 3.000 lei la 5.000 lei;
...





~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comunicarea posturilor vacante la ajofm stelach stelach Buna ziua, in situatia in care pentru un absolvent de invatamint superior o firma a beneficiat de subventie, si absolventul respectiv si-a dat demisia fara a ... (vezi toată discuția)
Anuntarea locurilor de munca vacante la somaj bachmann bachmann Buna ziua, spuneti-mi va rog, exista vreo prevedere legala care sa oblige angajatorii sa declare la AJOFM locurile de munca vacante? Multumesc! (vezi toată discuția)
Locuri vacante delia25 delia25 Buna ziua! Este obligatoriu daca o firma are locuri vacante sa anunte AMOFM (Agentia Nationala pentru ocuparea fortei de munca)? Multumesc. (vezi toată discuția)