avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... acuzatie de furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

acuzatie de furt

buna ziua.am si eu o problema.am locuit cam 5 luni cu mai multe persoane intr un aprtament de 4 camere....apartamentul a fost inchiriat in prealabil de 1 dintre persoane.....eu am fost nemultumit deoarece chiria era mai mica si noi ii dadeam mai multi bani lui...prin urmare eu am plecat de acolo fara sa platesc gazul si internetul pe utima luna....omul m a sunat si m a amenintat ca o sa faca plangere la politie si o sa le zica cai am furat niste bani...ceea ce nu e adevarat..Mentionez ca nu am semnat nici un fel de contract cu acea persoana sau cu proprietarul apartamentului...intradevar persoana a depus planegere la politie unde o sa fiu chemat....cum ma pot apara...o sa scap cu bine?
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 23:46, 13 Iunie 2008
Teoretic, furtul in astfel de conditii trebuie sesizat la plangerea prealabila a partii vatamate in termen de 2 luni de cand a aflat cine este faptuitorul. Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.
Si daca nu ati semnat contract cu acea persoana, tot ar putea fi inclus in categoria furturilor pedepsite la plangere prealabila prevazute la art. 210 Cod penal.

Partea care a facut plangerea pentru furt trebuie sa-si dovedeasca pretentiile, respectiv ca i-ati furat bani, insa daca v-a invinuit pe nedrept, stiind ca sunteti nevinovat, persoana savarseste infractiunea de denuntare calomnioasa prev. de art. 250 Cod Penal.
Va trebui sa si probeze cele ce afirma in plangere, ceea ce e foarte greu. Consider eu ca in cazul in care face aceasta plangere intr-adevar il veti putea actiona pentru denunt calomnios.
da dar el in declaratie sustine ca are un martor,respectiv o colega de apartament care este foarte buna prietena cu el si care spune ca m ar fi vazut iesind din camera de la el numarand niste bani....Ea nici macar nu era acasa in ziua in care m am mutat cu prietena mea de acolo ,respectiv cand sustine persoana ca i ar lipsi banii....adik cat de prost ar fi cineva sa fure nijte bani si sa i mai si numere la vedere...e destul de aiurea....prietena mea era cu mine cand ne am mutat....ea poate fi considertata martor?
In penal pot fi audiati orice fel de martori, chiar si rude, sau prieteni...
acuzatia de furt este grava si TREBUIE DOVEDITA

av. vasilescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acuzatie de furt cosminarchip cosminarchip buna ziua.am si eu o problema.am locuit cam 5 luni cu mai multe persoane intr un aprtament de 4 camere....apartamentul a fost inchiriat in prealabil de 1 ... (vezi toată discuția)
Cineva ma acuza de furt pe nedrept Anamaria Ciocan Anamaria Ciocan Buna ziua! Am o întrebare, în urmă cu câteva zile m-am mutat într-un apartament nou, prietenul meu a venit în vizită pentru câteva zile , iar colega de ... (vezi toată discuția)
Retragerea plangerii pentru furt Monica3006 Monica3006 Buna ziua! Am si eu nevoie de ajutorul unei persoane specializate. Am depus o plangere la politie pentru furt. O persoana necunoscuta a intrat in apartamentul ... (vezi toată discuția)