avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Alcoolemie 4.5 in aer expirat un raspuns va rog!!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Alcoolemie 4.5 in aer expirat un raspuns va rog!!

Verisorul meu in luna lui ianuarie a fost oprit de catre politistii rutieri la un control de rutina si a fost supus alcootestului,in aer expirat i-a iesit 0.45 iar la spital i-a iesit 0.90. intrebarea mea este:poate sa i se suspende permisul si sa dea mai faca odata scoala de soferi?mentionez ca nu are antecedente dar permisul nu il are de 1 an de zile.va multumesc pentru orice sugestie sau raspuns.Sanatate!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:59, 31 Martie 2011
Daca are permisul de conducere de cateva lunii,pedeapsa ii va fi mai mare?va tine cont procurorul de acest aspect?
Pentru a fi cu "constinta impacata" poate sa solicite,in scris, la procurorul care supravegheaza urmarirea penala o recalculare a alcoolemiei,dar eu nu as pune prea mari baze intr-un rezultat satisfacator.
Pedeapsa nu va fi aplicata in functie de vechimea pemisului de conducere,ci in functie de probatoriile administrate,de circumstantele sale personale,de pozitia procesuala si de cea in timpul urmaririi penale,de lipsa sau existenta unor antecedente penale,de o serie de alti factori,iar aprecierea va apartine judecatorilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier flrncristea flrncristea am facut un accident rutier cu o alcoolemie de 0.96 in aer respirat avariind doar masina,dar fara victime sau alte masini.cum as putea iesi din aceasta ... (vezi toată discuția)
Consum alcool la volan marinelp marinelp buna ziua ..am avut alcoolemie 0.78 an aerul expirat , care sunt consecintele? mentionez ca am refuzat recoltarea probelor de sange..si sunt la prima abatere ... (vezi toată discuția)
Art 81 alineatul 1 ,permis retinut cu dovada fara drept circulatie! dragosvalentin81 dragosvalentin81 buna ziua , cu respect , ma numesc valentin dragos ,am fost retinut la un control politie ,cu o alcoolemie 0,79 aer expirat,mi-au fost recoltate probe ... (vezi toată discuția)