avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... stabilire paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

stabilire paternitate

Buna seara.Sunt in proces cu o fosta "prietena" cu care am avut o aventura de o seara,din care dupa spusele ei am un copil.La procesul din data de 10martie2011 mi s-a aprobat efectuarea testului ADN,doar ca grefiera in cererea pentru IML Bucuresti a gresit si a scris testul HLA.Dupa un drum lung de7ore spre Bucuresti acolo s-a observat gresala si dupa multe telefoane la grefiera care nu stia ce sa minta am facut doar testulHLA.Pe site-ul tribunalului scrie clar ca s-a aprobat testul Adn,nu HLA.Ce mai pot face,cine e raspunzator de greseala?La testul serologic rezultatul a fost ca sunt "posibil"tata,si la acest testHLA va scrie "posibil " sau "sigur'? Va multumesc!!!!!!!!!!!
Cel mai recent răspuns: ContSters122901 , utilizator 21:49, 29 Martie 2011
Al doilea test este mult mai concludent, este mult mai detaliat si desigur, mai scump . Ce va scrie la rezultat, doar comisia va decide, functie de probele luate, comparate.. etc. Poate fi proba care va rezolva dilema. Daca contestati si aceasta proba veti putea cere ADN. (De obicei aceasta este ordinea in care se admit probele pentru stabilire paternitate.
Ultima modificare: Marți, 29 Martie 2011
ContSters122901, utilizator
Nelamurirea mea era de ce scrieca s-a aprobat efectuarea testului adn,acolo am fost si programati si mi s-a spus ca e 2700lei,doar ca pe cererea facuta de grefiera se cerea testulHLA.
Daca dvs ati cerut testul ADN in instanta, poate ca presedinta a apreciat ca nu se impune si a dispus efectuarea testului HLA, prin incheierea de sedinta. Grefiera a emis adresa in conformitate cu dispozitivul incheierii. Acolo trebuie sa verificati. dar.. asta nu inseamna ca nu se mai comit si greseli. Testul ADN este mai scump de 2700 lei si dureaza mai mult timp.
azi la Iml am fost,ADN este 2700lei iar HLA 2000.Va multumesc pentru sfaturi.
Atunci e in regula... grefiera poate ca a gresit... Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilirea paternitatii evelineconstantin evelineconstantin Buna ziua!. Doresc sa aflu un raspuns de la dumneavoastra legat de urmatoarea situatie: Sunt mama unei fetite de 5 luni, pe care tatal sau nu a dorit sa o ... (vezi toată discuția)
Test de paternitate cristiandanila007 cristiandanila007 Ma interesează unde se poate face un test de paternitate şi cât costă pentru un copil. Mulţumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Proces pentru paternitate florian_alexandru florian_alexandru Buna ziua. In cateva cuvinte as dori sa prezint cazul meu:am un copil de aproape 2 ani provenit dint-o relatie mai mult sau mai putin serioasa.Barbatul care ... (vezi toată discuția)