Logic, organul care a dispus masura este in drept si sa o ridice-art. 160^2a. Ridicarea masurii ar avea loc pentru mai multe motive, toate prevazute in lege.De pilda, incetarea de drept a masurilor preventive( liberarea provizorie sub control este o masura preventiva)-art. 140 C. pr. pen.
Conform art. 160^3, controlul judiciar poate fi modificat sau ridicat oricand de instanta, in total sau in parte.
Masura ar fi incetat automat daca s-ar fi dispus o pedeapsa privativa de libertate( logic, dar ar fi existat mentiunea in cuprinsul hotararii).
Instanta este obligata sa verifice periodic legalitatea si temeinicia masurilor preventive, conform legii.Atunci cand considera ca temeiurile care au impus luarea masurii subzista, instanta mentine masura.
Acum, pana la solutionarea cailor de atac, parerea mea este ca masura subzista, iar o data ce va ramane definitiva ea nu s-ar mai putea mentine, fiind o masura totusi incompatibila cu pedeapsa cu suspendarea conditionata a ex. pedepsei, spre deosebire de pedeapsa cu suspendarea pedepsei sub supraveghere, unde o astfel masura( de pilda nedepasirea limitei teritoriale fixate de instanta), ar fi posibila.
La o adica, s-ar putea adresa si condamnatul cu o cerere spre a-i fi ridicata masura, dar nu ar avea sens sa se complice, ci sa astepte linistit sa vada ce se intampla. in caile de atac.
~ final discuție ~