avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... respectarea masurilor liberarii pe control judiciar in ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

respectarea masurilor liberarii pe control judiciar in caz de condamnare cu suspendare

buna ziua,

am si eu o intrebare la care cei de la IPJ nu au stiut ce solutie sa imi dea...

am fost arestat preventiv si pus in libertate sub control judiciar, iar printre masurile de supravegere mi s-a impus sa nu parasesc judetul

ulterior am fost condamnat in prima instanta la un an cu suspendare in conditiile art. 81 cp.

am fost la IPJ sa intreb daca trebuie sa ma mai prezint pentru a semna si daca am voie sa parasesc judetul si au ridicat din umeri.... am asteptat o luna si tot nu au un raspuns... au zis sa fac ce cred eu de cuviinta...

asa ca... in aceste conditii am voie sau nu sa parasec judetul???

recursul nu a fost inca solutionat (de fapt nici nu s-a fixat termen dar am intelesc ca au facut cei din Parchet recurs)

multumesc
Eu as zice sa platiti un avocat pt a se ocupa de aceasta problema.
Cum nici avocatul din oficiu si nici IPJ-ul nu este platit nu va poate apara in caz de probleme.
Ce motive temeinice aveti sa parasiti judetul?
nu pot sa spun ca am vreun motiv temeinic, doar ca daca nu am vreo restrictie l-as parasi, altfel stau cumintel cum am stat si pana acum....

vruiam doar sa stiu ca sa vad ce am de facut pana se termina definitiv procesul...
In opinia mea, sentinta prin care vi s-a interzis sa nu parasiti judetul(cea prin care vi s-a aplicat o pedeapsa cu suspendare sub supraveghere) nu este definitiva,deci in aceasta situatie pana la ramanerea definitiva a acesteia nu aveti motive sa mergeti la politie.
Ultima modificare: Joi, 31 Martie 2011
ContSters20980, utilizator
Logic, organul care a dispus masura este in drept si sa o ridice-art. 160^2a. Ridicarea masurii ar avea loc pentru mai multe motive, toate prevazute in lege.De pilda, incetarea de drept a masurilor preventive( liberarea provizorie sub control este o masura preventiva)-art. 140 C. pr. pen.
Conform art. 160^3, controlul judiciar poate fi modificat sau ridicat oricand de instanta, in total sau in parte.
Masura ar fi incetat automat daca s-ar fi dispus o pedeapsa privativa de libertate( logic, dar ar fi existat mentiunea in cuprinsul hotararii).
Instanta este obligata sa verifice periodic legalitatea si temeinicia masurilor preventive, conform legii.Atunci cand considera ca temeiurile care au impus luarea masurii subzista, instanta mentine masura.
Acum, pana la solutionarea cailor de atac, parerea mea este ca masura subzista, iar o data ce va ramane definitiva ea nu s-ar mai putea mentine, fiind o masura totusi incompatibila cu pedeapsa cu suspendarea conditionata a ex. pedepsei, spre deosebire de pedeapsa cu suspendarea pedepsei sub supraveghere, unde o astfel masura( de pilda nedepasirea limitei teritoriale fixate de instanta), ar fi posibila.
La o adica, s-ar putea adresa si condamnatul cu o cerere spre a-i fi ridicata masura, dar nu ar avea sens sa se complice, ci sa astepte linistit sa vada ce se intampla. in caile de atac.
emma_woodhouse a scris:

Logic, organul care a dispus masura este in drept si sa o ridice-art. 160^2a. Ridicarea masurii ar avea loc pentru mai multe motive, toate prevazute in lege.De pilda, incetarea de drept a masurilor preventive( liberarea provizorie sub control este o masura preventiva)-art. 140 C. pr. pen.
Conform art. 160^3, controlul judiciar poate fi modificat sau ridicat oricand de instanta, in total sau in parte.
Masura ar fi incetat automat daca s-ar fi dispus o pedeapsa privativa de libertate( logic, dar ar fi existat mentiunea in cuprinsul hotararii).
Instanta este obligata sa verifice periodic legalitatea si temeinicia masurilor preventive, conform legii.Atunci cand considera ca temeiurile care au impus luarea masurii subzista, instanta mentine masura.
Acum, pana la solutionarea cailor de atac, parerea mea este ca masura subzista, iar o data ce va ramane definitiva ea nu s-ar mai putea mentine, fiind o masura totusi incompatibila cu pedeapsa cu suspendarea conditionata a ex. pedepsei, spre deosebire de pedeapsa cu suspendarea pedepsei sub supraveghere, unde o astfel masura( de pilda nedepasirea limitei teritoriale fixate de instanta), ar fi posibila.
La o adica, s-ar putea adresa si condamnatul cu o cerere spre a-i fi ridicata masura, dar nu ar avea sens sa se complice, ci sa astepte linistit sa vada ce se intampla. in caile de atac.

Acesta este raspunsul complet si lamuritor.=D>=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arestare preventiva 29 zile utilizator900 utilizator900 arestarea preventiva se va prelungi cu alte 29 de zile in cazul in care inculpatul isi recunoaste invinuirile? sau se va da hotarare definitiva? (vezi toată discuția)
Arestarea la domiciliu Robertgj Robertgj Buna ziua,am si eu o nelamurire cu privire la arestarea la domiciliu.Este privativa de libertate sau neprivativa de libertate? (vezi toată discuția)
Arestare la domiciliu catalin19975 catalin19975 se scade arestul la domiciliu din pedeapsa care se da la instanta (vezi toată discuția)