avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... drepturi de autor
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

drepturi de autor

Am o nelamurire:
Daca intr-un spot publicitar radio, inserez o expresie, ce poate fi asociata cu numele unei melodii romanesti cunoscute, fara a folosi melodia sau textul acesteia, inseamna ca incalc drepturi de autor???
Cel mai recent răspuns: eumarian , utilizator 23:52, 5 Aprilie 2011
Nu ati dat destule detalii, dar puteti vedea exceptia prevazuta la art. 33 b) din Legea 8/1996 privind dreptul de autor, doar dvs stiti daca va incadrati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de autor mcdaniel mcdaniel Sunt unul dintre protagonistii unui spot publicitar, care a aparut fara ca eu sa mi dau acordul, sau sa semnez vreun contract in acest sens. In ce fel mi au ... (vezi toată discuția)
Dj la un radio pe internet. pot difuza melodii pe care le-am descarcat, gratuit, de pe net? broscuta21 broscuta21 Buna ziua, Am o foarte mare dilema legata de urmatoarea situatie: Doresc sa devin DJ la un post de radio pe internet, din pura pasiune...adica nu voi fi ... (vezi toată discuția)
Se considera piraterie daca orchestrez melodii cunoscute si le vand? laumuzical laumuzical Daca vreau sa fac orchestratii la anumite melodii cunoscute, si apoi sa le vand, doar pentru interpretare personala (de ex. karaoke), este ilegal, este ... (vezi toată discuția)