avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1227 soluții astăzi
LIVE, ACUM (124 PARTICIPANȚI) GDPR în activitatea de zi cu zi: Managementul consimțământului, breșele de securitate și marketingul direct
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de intretinere

Ce se intampla in cazul in care intretinatorul/dobanditor-debitor dintr-un contract de intretinere trece in lumea de dincolo, dar care inainte de deces si-a intabulat pe numele sau imobilul a carui proprietate nuda a dobandit-o prin contractul de intretinere. Persoana care a supravietuit, intretinutul/creditor, si care are drept de uzufruct viager asupra imobilului, nu recunoaste urmasii raposatului in exercitarea obligatiilor contractuale ale raposatului, intrucat nu a semnat nimic cu acestia si nici nu a beneficiat vreodata de serviciile acestora. Imobilul a facut obiectul succesiunii, este mostenit de catre urmasii intretinatorului/dobanditor-debitor. Nu ar trebui sa fie desfiintat contractul de intretinere ca urmare a decesului uneia dintre partile semnatare, iar persoana intratinuta/creditoare sa isi redobandeasca proprietatea?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:26, 30 Martie 2011
depinde si de clauzele din contract, daca prevad. nu cred ar fi corect sa se desfiinteze, obligatia de intretinere ca si nuda proprietate se mosteneste.
daca acestia nu-si respecta obligatiile de intretinere prevazute, creditorul se va adresa instantei pt a fi reziliat
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de intretinere florin_pelin1968 florin_pelin1968 Am incheiat un CONTRACT DE INTRETINERE cu parintii mei prin notariat cu extras de carte funciara-dreptul de uzufruct viager rezervat parintilor(imi cer scuze ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere nicutamas nicutamas In anul 1983 se incheie un contract de intretinere intre doua parti,respectiv parintii in calitate de transmitatori si fiul acestora impreuna cu nora in ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere și constituire uzufruct viager ContSters457659 ContSters457659 Transmit fiului meu din actuala căsătorie, nuda propietate asupra imobilului proprietatea mea , în schimbul asumării obligației de a ne intretine pe mine ... (vezi toată discuția)