avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... contestatie proces verbal depasire linie continua
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

contestatie proces verbal depasire linie continua

Buna ziua,
In dimineata zilei de 29.03.2011 ma deplasam pe DN4 dinspre Oltenita spre Bucuresti, dupa iesirea din satul Negoesti aveam un camion in fata care la un moment dat a inceput sa reduca viteza cred ca pana pe la 10km/h poate a si oprit nu stiu ca eu m-am asigurat ca nu vine nimeni din sens opus si am depasit. Indicator de depasire interzisa nu intalnisem, marcajul pe jos nu imi dadeam seama ce este deoarece pe jos era plin de noroi si nu se observa. Depasirea am facut-o in varful unui deal si am revenit pe banda mea cand mai la vale dintr-o masina de politie parcata a iesit un politist mi-a facut semn sa opresc. Dupa ce m-a oprit pe mine m-a lasat sa astept si a plecat sa mai opreasca pe cineva. Era camionul pe care il depasisem. Am asteptat, timp in care politistul a terminat cu soferul camionului, acesta a plecat iar politistul a venit la mine si mi-a cerut actele. I-am dat actele si mi-a spus ca am depasit pe linie continua si in raza de actiune a indicatorului depasirea interzisa drept urmare mi-a luat permisul.Pe soferul camionului il oprise ca sa il puna ca martor si mi-a spus ca a si filmat. Am mentionat in procesul verbal ca nu sunt de acord am semnat si am luat procesul verbal si dovada cu drept de circulatie pe 15 zile. Problema e ca politistul nu mi-a zis pe ce perioada mi-a fost suspendat permisul de conducere si nici pe pv nu scrie. Mentionez ca eu am mai avut permisul suspendat in ultimele 6 luni pentru neacordare de prioritate pietonilor. Acum eu as vrea sa contest procesul verbal pentru ca indicator de depasire interzisa nu era...am fost ulterior pe acolo si m-am uitat iar linia continua chiar nu se vedea pe jos era murdar si linia cam stearsa, plus ca daca nu o sa mai am permis s-a terminat cu mine din punct de vedere profesional.... Va rog sa ma indrumati si pe mine cum pot sa procedez si daca am vre-o sansa de izbanda.. Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Martie 2011
radu_cioclu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 22:12, 30 Martie 2011
aveti nevoie de martor care sa confirme lipsa semnuli de circulatie si a marcajului continuu de pe sosea; la fel si "comportamentul" camionului. insa din ce spuenti dvs nu cred ca aveti acel martor si nici nu va sfatuiesc sa il "fabricati"

puteti incerca sa mutati sarcina probei in curtea politiei, sunt judecatori care accepta aceasta varianta mai ales in cazuri de suspendare permis, mergind pe jurisprudenta CEDO.
puteti incerca sa formulati o adresa catre administratorul drumului(CNADR) prin care sa solicitati explicatii vis-a-vis de starea drumului, marcaj lipsa iar daca raspunsul va este favorabil va puteti folosii de el cand veti contesta amenda in instanta.
un sfat daca imi permiteti... in instanta sa nu ziceti ca ati depasit in varf de panta
Recomandarea D-lui Avocat este bine indicata , ca ingeneral agentii constatatori nu cunosc ca lor le revine sarcina probei 'in viziunea CEDO" se garanteaza "prezumtia de nevinovatie si foloseste inculpatului", si, sarcina probei revine "acuzatorului'. daca agentul constatator nu a luat toate masurile pentru a dovedi fapta comisa de faptuitor a fost savarsita. Instanta printre faptul ca face un control judiciar asupra actului supus judecatii ii revine si sarcina daca fapta a fost savarsita sau nu.
In general aproximativ toate instantele din tara folosesc jurisprudentele CEDO.
Eu va doresc succes,,, dar sa nu fabricati martor"" ca este foarte grav. Lasati pe agentul constatator sa fabrice acel martor..
era oarecum varf de panta dar rampa fusese cu 100-200 de metrii in spate deci era o zona de 200-250 de metrii de drum drept fara urcus sau coboras si dupa aceea a venit si valea...


Si....daca pe procesul verbal la rubrica cu locul savarsirii faptei si localitatea incheierii procesului verbal este scris doar "DN4" nu e nimic in neregula?
Ultima modificare: Miercuri, 30 Martie 2011
radu_cioclu, utilizator

Alte discuții în legătură

Contestare suspendare permis conducere pentru depasire pe linie continua BogdanFlorin BogdanFlorin Ce sanse am daca contest procesul verbal prin care am ramas fara permis,mentionez ca am depasin in localitate pe linia continua zice politistul, linia ... (vezi toată discuția)
Ajutor solutionare contestatie depasire pe linie intrerupta holograma holograma Va rog sa ma ajutati in solutionarea unei contestatii impotriva unui proces-verbal de contraventie in care sunt victima unui abuz din partea agentului de ... (vezi toată discuția)
Retinere permis pentru depasire linie continua ritter76 ritter76 Am avut azi urmatoarea situatie: Veneam acasa dinspre Brasov spre Buzau, si la un moment dat intr-o localitate ma trezesc in spate instantaneu cu o masina ... (vezi toată discuția)