avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 363 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... revin cu aceasi problema - cale de acces sau drum de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

revin cu aceasi problema - cale de acces sau drum de servitute

Incep prin a-mi cere un milion de scuze pentru faptul ca am scris cu litere mari, dar mi-am dat seama dupa ce am scris textul si nu am mai fost in stare sa il rescriu.

In josul paginii se afla 2 linkuri catre schitele facute de mine.

SCHITA 1 - TERENURILE CUM AU FOST INITIAL INAINTE DE A SE VINDE, FIECARE AVEA O DESCHIDERE DE APROX. 12,5 ML LA SOSEA SI SI APROX 500 LUNGIME. PENTRU A CREA O DESCHIDERE MAI MARE EU SI CEI DOI VECINI RESPECTIV ION SI VASILE AM HOTARAT SA LOTIZAM TERENURILE (LIPITE INTRE ELE ) SI SA LE VINDEM PE VERTICALA. ACEASTA LOTIZARE A FOST FACUTA DE O AGENTIE IMOBILIARA, IAR SERVICIILE PUSE LA DISPOZITIE
DE AGENTIE DIN CONTRACT SUNT URMATOARELE :
- EVALUARE SI EXPERTIZA OFERTEI DE VANZARE
- NEGOCIEREA PRETULUI
- LOTIZAREA TERENULUI IN FUNCTIE DE CEREREA CLIENTULUI
- INTOCMIRE DE CARTI FUNCIARE PT LOTURILE VANDUTE
AGENTIA A LOTZAT TERENUL DUPA CUM URMEAZA IN SCHITA 2.


SCHITA 2 - TERENURILE AU FOST VANDUTE PE PE VERTICALA, LOTIZATE DE CATRE AGENTIE, IAR ULTIMUL LOT INAINTE DE CEL RAMAS, L-A CUMPARAT PROPEITARUL AGENTIEI PENTRU CA ACUM O LUNA SA IMI OFERE 4 EURO/ M2, STIIND CA NU AM CALE DE ACCES PRECIZEZ CA IN ACEA ZONA PREUL MINIM ESTE DE APROX 15 EURO/ M2. TERENUL ROZ DIN COLT A RAMAS AL MEU , IAR EU NU POT AJUNGE LA EL, IN JURUL MEU NU SUNT CONTRUCTII.


ACUM INTREBAREA MEA ESTE : TINAND CONT CA AI MEI VECINI NU VOR SA MA AJUTE SUB NICI O FORMA, IAR ATUNCI CAND S-A PARCELAT, LUCRUL ACESTA L-A FACUT AGENTIA DUPA CUM SE VEDE
DIN SERVICIILE OFERITE DE AGENTIE.
1. ERA AGENTIA OBLIGATA SA IMI CREEZE CALE DE ACCESSAU MACAR SA MA ANUNTE? EU NU AM STIUT ACEST LUCRU (TERENUL FIIND PE NUMELE UNEI BATARNE DE 86 DE ANI) NIMENI NU MA ANUNTAT CA IMI VA TREBUI UN ELICOPTER.
2. cE POT FACE EU IN ACEASTA SITUATIE? PE CALE AMIABIALA NIMENI NU ESTE DE ACCORD.
3. S-A AJUNS LA ACEST LUCRU DIN VINA MEA? DIN PCT DE VEDERE LEGAL, PROPIETARUL CARE S-A OBSTUCTIONAT CU BUNA STIINTA NU ARE DREPT LA CALE DE ACCES(DRUM DE SERVITUTE).



[ link extern ]

Ultima modificare: Joi, 31 Martie 2011
onutza907, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 19:51, 31 Martie 2011
1. Trebuia asigurata servitutea de trecere, daca documentatia de dezmembrare a fost intocmita dupa aprobarea Regulamentului de intocmire a documentatiilor de cadastru prin Ordinul nr.634/2006 al directorului general al ANCPI.
2. Daca nu e posibila calea amiabila, ramane calea instantei ca unica solutie.
In actul de dezmembrare scrie in felul urmator
eu x , propietara suprafetei x din acte , situata in intravilan atrs jud vn , inregistrata cadastral sub nr . x, cu vecinii : Vasile si Ion, individualizata conform documentatiei tehnice intocmite de PFA x si vizata de OCPI VN sub nr. 3169/05.2006, dobandita in baza contractului fr partaj voluntar .....
aveti optiunea sa promovati o actiune in instanta pt stabilirea unei servituti de trecere. daca cu vecinii nu va intelegeti doar prin instanta puteti reusi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coproprietate si drum acces TumTim TumTim Buna ziua.Va rog sa ma ajutati in deslusirea urmatoarei probleme.Avem un teren de 60 m2 in coproprietate cu 2 vecini,teren pe care il folosim toti 3 ca si cale ... (vezi toată discuția)
Cale de acces pentru un teren intravilan onutza907 onutza907 Buna ziua, am niste nelamuriri si sper ca ma puteti ajuta, tin sa precizez ca nu ma pricep deloc la acest domeniu, treaba sta in felul urmator mama a fost ... (vezi toată discuția)
Servitute anonim anonim vecina din spatele curtii mele a vandut o parte din teren care nu are iesire la strada. practic noul proprietar se afla intre noi. acesta doreste sa obtina ... (vezi toată discuția)