avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1374 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general cheltuieli procesuale
Discuție deschisă în Contabilitate în general

cheltuieli procesuale

Va prezint urmatoarea speta:
o societate de lesing mi-a facturat in 2007 cheltuieli procesuale cu tva, in rma litigiilor avute intre noi.
El nu mi-a prezentat nici o justificare a acestor cheltuieli, dar ca sa incheiem conflictul le-am acceptat.
Am avut control de la finante si nu ne-au dat tva-ul la rambursare.
Am facut contestatie si raspunsul a fost acelasi: negativ motivand ca aceste chel nu sunt deductibile neavand hotarari judecatoresti in acest sens. Raspunsul l-am primit in 2008.
Eu am facut urmatoarele operatii contabile
in 2007 471=401 pentru cheltuieli
4426=401 tva
in urma controlului care mi-a regularizat tva-ul am facut 6581=4424 cu val tva-ului
in 2008 am primit raspunsul contestatiei si am facut 6581=471 nedeductibil fiscal
6581=4424- val tva
firma de leasing 401=4424 val tva
Cel mai recent răspuns: florentyna , utilizator 08:51, 23 Iunie 2008
Chelutielile procesuale ar fi trebuit sa se regaseasca intr-o hotarare definitiva si irevocabila, prin care sa fiti obligati sa achitati cheltuieli de judecata catre firma respectiva.Asta inseamna cheltuieli procesuale, cerute si acordate de o instanta, in cadrul unui litigiu.
Pentru recuperarea acestor sume nu se emite factura, ci se ataseaza la cerere hotararea investita in original, in baza careia partea care a pierdut procesul va achita acele sume partii adverse.
:oops: Cred ca era vorba de modul de inregistrare a lor , nu de faptul cine si cum va achita acele cheltuieli procesuale.

La unele firme se emit facturi pentru a se putea justifica in fata organelor de control. :)
Ma poate ajuta cineva daca am inregistrat corect?
florentyna a scris:

in urma controlului care mi-a regularizat tva-ul am facut 6581=4424 cu val tva-ului
in 2008 am primit raspunsul contestatiei si am facut 6581=471 nedeductibil fiscal
6581=4424- val tva
firma de leasing 401=4424 val tva

Ai facut inregistrare tripla la TVA.
De ce spuneti ca am facut inregistrare tripla pt TVA. Nu m-am lamurit. V a rog sa ma ajutati.

Alte discuții în legătură

Cheltuieli aferent dosar dauna sacko sacko Sa- produs un accident rutier. C/v reparațiilor aferent autovehicului implicat, ce se află în dotarea firmei transportatoare, este efectuat de o firma ... (vezi toată discuția)
Tva refuzat la rambursare anansc83 anansc83 Buna seara, in urma unui control pentru rambursare TVA s-au constatat urmatoarele: suma ceruta la rambursare (44241)= 150.000 tva suplimentar = 500, ... (vezi toată discuția)
Inregistrari contabile la contract cesiune Vilcu Gina Vilcu Gina Va rog sa ma ajute cineva!!! #-o In urma unei cereri de rambursare TVA de catre cedent, acesta in baza contractului de cesiune creanta a cedat catre cesionar ... (vezi toată discuția)