avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 262 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Poate administratorul sa-mi sparga usa apartamentului?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Poate administratorul sa-mi sparga usa apartamentului?

Daca lipsesc de acasa si administratorul vrea sa schimbe o coloana de apa, poate sa-mi sparga usa apartamentului pe motiv de urgenta?
Ce trebuie sa intreprinda administratorul inainte de a recurge la "spargerea usii"?
putea sa sparga usa numai daca coloana de apa era sparta, spartura era in dreptul apart. dvs. si daca nu o repara se inundau toti vecinii..
si daca nu e sparta in dreptul apartamentului meu ci la apartamentul de dedesub sau intre cele 2 apartamente, dar proprietarul insista ca e urgenta si ca trebuie sa o schimbe si la mine?
In principiu, spargerea usii cuiva este infractiune. Ca sa fie inlaturat caracterul penal al faptei, ar trebui ca fapta sa fie savarsita in stare de necesitate. Codul penal prevede ca "este în stare de necesitate acela care săvârşeşte fapta pentru a salva de la un pericol iminent şi care nu putea fi înlăturat altfel, viaţa, integritatea corporală sau sănătatea sa, a altuia sau un bun important al său ori al altuia sau un interes obştesc" (art. 45 alin. 2)

Indeplinirea acestor conditii (caracterul pericolului, in esenta) trebuie apreciat de la caz la caz. Daca la vecinul de jos curgea apa suficient de tare incat sa il inunde pana ati fo fost dvs chemat, atunci cred ca se justifica masura. Daca insa vorbim de o scurgere de apa mai putin grava, care de ex. doar uda tavanul vecinului, consider ca vorbim de depasirea starii de necesitate, care este doar o circumstanta atenuanta.
Nu cred ca are importanta faptul ca scurgerea era in dreptul apartamentului dvs sau intre etaje. Asta nu se poate sti pana nu se intervine.
Dumneavoastra ar trebui sa dati tot concursul pentru a se repara acesta teava comuna inclusiv de a sta acasa cand se va face reparatia.A-ti facut sau ve-ti face asa?.:O
Anterior spargerii usii, administratorul de imobil ,are obligatia sa respecte legea,
sa apere propritatea privata si sa anunte existenta unei deficiente care poate fi reparata numai de la nivelul proprietatii unde intentioneaza sa intre fara acordul proprietarului
Tehnic vorbind pentru stoparea pierderilor de apa ,pentru protejarea proprietatilor invecinate,se poate intervenii de la nevelul vanelor montate pe alimentarea tronsoanelor instalatiei comune,care pleaca din subsolului imobilului
Inlocuirea unei coloane care impune spargerea zidurilor mai multor proprietati ,nu se realizeaza numai la cererea unui proprietar,necesitand acordul comitetul executiv al asociatiei de proprietari care este mandatat de adunarea generala sa desfasoare activitati pentru buna functionare a instalatiilor parti comune din imobil
In trecut am avut o situatie similara in imobil,cand de la etajele superioare ,la sfarsit de saptamana au aparut mai multi proprietari sa anunute ca le ploua in casa,comitetul a verificat din etaj in etaj si s-a ajuns la un apartament al carui proprietar se afla internat in spital
Am chemat politistul de proximitate care a precizat ca nu isi asuma responsabilitatea sa fie mentionat in procesul verbal ca in conditiile de inundatie este legala patrunderea in proprietate-fara acceptul proprietarului

Alte discuții în legătură

Inundatie apartamentul de deasupra misu183 misu183 Buna ziua! In cazul cind te inunda de deasupra si nu e nimeni acasa cum pot opri apa de la vecin fara sa am probleme cu legea? E posibil asa ceva? Solutia ... (vezi toată discuția)
Apa pluviala irinoaia irinoaia BUNA SEARA! In scara noastra este urmatoare situatie;Un vecin de la parter a anuntat presedintele ca peretele ii este ud in holul de intrare in apartament ,mai ... (vezi toată discuția)
Avarie coloana apa narcisdaniel narcisdaniel daca conducta de apa a blocului se crapa, eu am tavanul ud si trebuie sa sparg la vecinul de sus, cine plateste daca teava este sparta la nivelul ... (vezi toată discuția)