avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatie din Italia.
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatie din Italia.

Mama lucreaza in Italia de vreo 4 ani de zile cu carte de munca si cu acte de identitate italiena. Copii sunt aici cu bunica lor, in Romania. Beneficiaza din tara de alocatie de 42 RON.
Cum as putea proceda ca sa beneficieze de alocatie de la statul Italian, conform Regulamentului CEE 1408/71?

Am vazut ca trebuie completate formularele 411 si 401. Dar acestea se iau de la vreo institutie de aici din Romania? De unde le iau, unde le completez si unde le trimit?

Apoi dupa ce ele sunt completate le voi trimite mamei copiilor in Italia?

As vrea sa stiu care sunt pasii, ca deja bunica se descurca destul de greu.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: balisdanconstantin , utilizator 01:54, 12 August 2011
Buna.cum ti-qam scris ca trebuie sa vorbesti cu contabilul de la locul de munca din italia pentru alocatie iar formularele se copleteaza in romania unde trebuie sa ai cartea de identitate,codice fiscal,contractul de munca,bustapega si ricevutele cum ai platit contributi la stat,si le depui in romania unde nu ai sa mai beneficiezi de cei 42ron si dupa trebuie sa completezi formularele la contabil,acesti bani 120€ tii da in bustapaga,dar din cate stiu daca ai copii prin hoatrere judecatoreasca definitiva si irevocabila poti sa beneficiezi si din urma 8adica de acum 4 ani) totul se rezolva daca vorbesti cu consolentele de la munca.succes..
Dar acestea prima data unde se completeaza? In Romania si apoi se trimit in Italia la locul de munca?
Buna,eu sunt din galati mi-e mi-au cerut actele mai intai la galati la I.T.M (adica unde depui actele pentru alocatia copiilor) si dupa am depus actele impreuna cu consolentele de la munca la IMPS cu hotarerea judecatoreasca etc....iar formularele poti sa ti le scoti tu de pe net sau ti le da ei.Acum depinde de institutia fiecarui oras cum procedeza,poti sa te duci sa te interesezi....succes
Buna. Mie mi-au zis ca trebuie din Italia, facuta o cerere la INPS, apoi sa completeze acolo 411 si 401, dupa care le trimit in Romania la AJPS.
In Italia s-a duc la INPS, si i-au zis de acolo ca nu exista asa ceva. Probabil vor sa nu dea la toti romanii, doar la cei care se zbat si rezolva ceva.
Am sunat la AJPS si am solicitat sa ma duc la ei cu 411 si 401, sa le completeze ei, si apoi sa le trimit in Italia la INPS, sa vada ca procedura se face.

Cei de la AJPS au zis ca le completeaza, dar ca nu este corect asa ceva. I-am explicat doamnei de acolo ca Italia nu vrea nimic, si asta e singura modalitate.
O sa fac pana la urma asa, si o sa se duca doamna, cu actele semnate din Romania la INPS Italia.
Eu lucrez in Italia si iau alocatie de aici .In primul rind se chiama ,,asegnii familiare ,,.Una familia nu poate prinde alocazie din alt stat atata timp cat copilul sau copii nu traiesc in statul respectiv.I n Italia se chiama INPS ,,instituto nazionale previdenza sociale.Cand faci cererea de alocazie trebuie pe langa documentu din Romania si altele de aici denuncia di redito ,,in fiecare an se declara a inps cat salar ai pe an ,,

Alte discuții în legătură

Alocatie europeana-italia babotzi babotzi Unde ma adresez si care este procedura ,solicitantul fiind in Italia de 5 ani,cu contract de munca ,CUD,etc.Familia este in tara.Informatiile gasite nu sunt ... (vezi toată discuția)
Mama in italia ametist ametist Va rog daca poate cineva sa -mi dea ceva detalii si sfaturi in urmatoarea problema: - o mama tanara naste in Italia. Are buletin de identitate italian, are ... (vezi toată discuția)
Alocatie europeana SteeelBlade SteeelBlade Buna ziua! Mama mea lucreaza in Austria ca si ingrijitoare batrani. Iar eu sunt in liceu , acum am terminat clasa a XI-a. Mama mea lucreaza de 10- 11 luni. ... (vezi toată discuția)