avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatie din Italia.
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatie din Italia.

Mama lucreaza in Italia de vreo 4 ani de zile cu carte de munca si cu acte de identitate italiena. Copii sunt aici cu bunica lor, in Romania. Beneficiaza din tara de alocatie de 42 RON.
Cum as putea proceda ca sa beneficieze de alocatie de la statul Italian, conform Regulamentului CEE 1408/71?

Am vazut ca trebuie completate formularele 411 si 401. Dar acestea se iau de la vreo institutie de aici din Romania? De unde le iau, unde le completez si unde le trimit?

Apoi dupa ce ele sunt completate le voi trimite mamei copiilor in Italia?

As vrea sa stiu care sunt pasii, ca deja bunica se descurca destul de greu.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: balisdanconstantin , utilizator 01:54, 12 August 2011
mama trebuie sa mearga la inps sa ceara mod E411 se completeaza si se trimite acasa atita timp cit doamna lucreaza are dreptul sa ieie alocatia ptr copi oficiul din romania va scrie in perioada de cind lucreaza si pina in prezent citi bani sa luat in rom impreuna cu acest mod411 trebuie certificatul de casatorie, nastere a copiilor , mod cud sau mod730 venitul realizat de doamna inainte care le va obtine de la locul de munca din it( trebuie traduse si legalizate certificatele ) de la primaria de unde sta va cere stato storico di familia specificind ca este ptr asegno per nucleo familiale inps dupa ce a obtinut aceste documente doamna va merge din nou la inps si va cere mod anf42 cerere pentru auorizare de a include componenti familiali completata acest mod impreuna cu doc de mai sus se va astepta 2 saptaminiii si va fi anuntata prin o scrisoare cu care se va duce la locul de munca unde va completa un alt formular in momentul in care este aprobata cererea se va sista alocatia in romania si va primi in it in fiecare an va depune aceea declaratie pina in 30 06
Ultima modificare: Vineri, 12 August 2011
balisdanconstantin, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie europeana-italia babotzi babotzi Unde ma adresez si care este procedura ,solicitantul fiind in Italia de 5 ani,cu contract de munca ,CUD,etc.Familia este in tara.Informatiile gasite nu sunt ... (vezi toată discuția)
Mama in italia ametist ametist Va rog daca poate cineva sa -mi dea ceva detalii si sfaturi in urmatoarea problema: - o mama tanara naste in Italia. Are buletin de identitate italian, are ... (vezi toată discuția)
Alocatie europeana SteeelBlade SteeelBlade Buna ziua! Mama mea lucreaza in Austria ca si ingrijitoare batrani. Iar eu sunt in liceu , acum am terminat clasa a XI-a. Mama mea lucreaza de 10- 11 luni. ... (vezi toată discuția)