avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... infintarea asociatiei parintilor
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

infintarea asociatiei parintilor

Parintii din gradinita noastra au solicitat sa infintam Asociatia parintilor pentru a putea atrage fonduri .Imi puteti spune ce acte sunt necesare pentru infintarea unei astfel de asociatii , in cat timp s ar materializa o astfel de asociatie si daca trebuie sa apelam la un juris.Mi ar placea sa primesc raspuns si de la persoane care au infintat astfel de asociatii! Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: ingrijorata , utilizator 13:38, 4 Aprilie 2011
Cerere adresata Judecatoriei in a carei raza teritoriala isi are sediul asociatia;
Act Constitutiv si Statut in forma autentica ori atestat de catre avocat , Statutul , dovada sediului: contract de inchiriere sau de comodat, dovada patrimoniului: deschidere de cont la CEC/banca, aport minim 350 RON, dovada disponibilitate denumire: de la Min. Justitiei , taxa judiciara de timbru + timbru judiciar: 19 RON + 0.3 lei, caziere fiscale ale asociatilor fondatori pentru fiecare asociat
Este obligatoriu sa apelam la un avocat / jurist sau se poate ocupa un parinte care are mai mult timp liber la dispozitie?Multumesc pentru rasuns si promtitudine .O zi buna in continuare!
nu este neaparata nevoie de un avocat /jurist, insa actul constit si statutul tb autentific de notar sau atestate de un avocat si tb redactat cu mare atentie sa nu va lipseasca vreo conditie din ele
multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare asociatie pescari laly_ursan laly_ursan Buna ziua, intentionez sa infiintez o asociatie de pescari si as avea nevoie de ..indrumari. Practic nu stiu de unde sa incep si care ar fi pasii de urmat... ... (vezi toată discuția)
Inregistrare asociatzie (ong) movimpact movimpact Doamne-ajuta! Fiind in curs de inregistrare a unei asociatzii (ONG), risc sa fiu lovit de doua probleme: - in primul rind, mi se cere dovada constituirii ... (vezi toată discuția)
Ce forma de organizare s-ar potrivi ? rexar rexar Ce forma de organizare s-ar potrivi in cazul in care un numar intre 5 si 40 de persoane vor sa se asocieze pe o perioada nedeterminata de timp cu scopul de a ... (vezi toată discuția)