avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... refuz despagubire
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

refuz despagubire

Situatia mea este: la inceputul lui dec.2010 am fost lovit din spate de un autoturism cu RCA la societatea G; am fost impreuna cu soferita vinovata la sediul Politiei din comuna pe raza careia s-a desfasurat evenimentul, am dat declaratii, iar agentul de Politie ne-a eliberat dovezi pt.reparatii. Am fost la sediul societatii de asigurare G (unde, culmea, eu aveam CASCO la acea vreme), mi s-au facut foto si s-a deschis dosar de dauna. A fost chemata si vinovata cu masina pt.foto, iar dupa vreo 2 luni am primit raspuns ca, in urma expertizei, s-a constatat ca accidentul s-a produs in alte conditii si s-a refuzat acceptul de plata. In urma reclamatiei la CSA, am primit raspuns ca s-a efectuat expertiza si ca nu corespund urmele de pe cele 2 masini. M-am intors la asigurator si i-am spus ca vreau sa-mi fac masina pe CASCO si sa suport fransiza mentionata in contract. In declaratie am spus acelasi lucru pt.ca chiar asta s-a intamplat. Astazi am primit o adresa de la societatea G in care se spune: "dosarul de dauna x (cel din urma, cu CASCO) are corespondent dosarul de dauna y (cel deschis initial, pe RCA-ul vinovatei), pt.care in baza expertizei extrajudiciare care a stabilit ca avariile si urmele constatate la cele 2 autoturisme nu se coroboreaza, vi s-a dat respingere pe motiv ca dauna s-a produs in alte conditii decat cele sustinute de dvs." . Apoi mi se comunica : "nu putem solutiona favorabil solicitarea dvs.de despagubire in cazul dosarului de dauna x".
Ce ma sfatuiti sa fac?
Cel mai recent răspuns: marian popa , utilizator 23:06, 10 Aprilie 2011
in acest caz se deschide un alt dosar, de data asta in instanta. din ce spuneti dvs, sunt sanse reale de castig. succes
Va trebui sa va angajati un avocat si sa actionati in instanta societatea de asigurari. Aveti sanse reale de castig.
Succes!
Va trebui ca sa mai faceti inca un pas inainte de instanta adica sa chemati la conciliere asiguratorul si sa-i comunicati dorintele dv inclusiv faptul ca urmeaza sa va adresati instantelor. Cum ei o sa va trateze la fel atunci o sa aveti drumul deschis catre instanta in care veti chema acest asigurator cu sanse reale de a castiga procesul. Va urez succes!
Chemati asiguratorul la conciliere si apoi actionati-l in judecata.
Multumesc tuturor pt.sfaturi, le voi urma si va voi tine la curent.

Alte discuții în legătură

Rca BOBY25 BOBY25 am o problema cu bcr asigurari.am fost implicat intr-un accident rutier,am facut constatare amiabila,baiatul a recunoscut ca este vinovat,am deschis dosar pe ... (vezi toată discuția)
Refuz plata rca - ce pot face? lyv lyv In luna dec. 2010 am fost implicat intr-un accident rutier, nefiind eu vinovatul. M-am prezentat la asiguratorul celui vinovat, impreuna cu vinovatul, pentru a ... (vezi toată discuția)
Amanarea platii dosarului de dauna catre pagubitul x, pana la solutionarea dosarului in instanta intentat de pagubitul y- Cristina I. Cristina I. Buna ziua. Supun expertizei dumneavoastra urmatoarea speta. In urma cu cateva luni, un autoturism apartinand lui X (pagubitul nr.1), a fost avariat, alaturi ... (vezi toată discuția)