va rog sa imi raspundeti si mie. un prieten a fost condamnat la 1 an pentru furt si a plecat din tara si nu mai are de gand sa se intoarca curand vreau sa stiu si eu in cat timp se prescrie sau ceva de genu am auzi in 15 ani.
Conform art.126 lit. b c.pen,termenulde prescriptie al executarii pedepsei este de 5 ani plus durata pedepsei(1an)=6 ani,de la data ramanerii definitive a sentintei,in cazul daca intre timp nu a intervenit intreruperea prescriptiei,conform art.127 c.pen.
Prescrierea faptei
laubalaur13
daca am fost condamnat definitif in sept 2000 la 7 ani de inchisoare ptr infractiuni economice, cand intervine prescrierea faptei , tinand cont de faptul ca nu ... (vezi toată discuția)
Prescriere pedeapsa
JULI5
In anul 2004 in decembrie am fost condamnat la 3 ani si 6 luni de inchisoare. In anul 2010 am depus o cerere de contestatie in anulare care mi'a fost respinsa. ... (vezi toată discuția)
Prescrierea pedepsei
ADI32
Buna seara am si eu o intrebare . Sotul meu a avut o condamnare de 5ani in 2000 si ramasa definitiva in ianuarie 2001,iar una de 4ani in 2001octombrie ramasa ... (vezi toată discuția)