avvalentina a scris:
Abia dupa ce incercati medierea la notariat, caci actiunea adresata direct instantei va fi respinsa ca lipsita de interes , si veti pierde taxa de timbru de 3% din valoare bunurilor- Lg. 202/2010, Lg. 36/1995
Drept urmare ,evitarea procedurii notariale fara motiv, duce la respingerea actiunii ca lispsita de interes.
:tooth:
Partea cu actiunea respinsa ca lipsita de interes merita subliniata.
Asaaaaaa ... o luam babeste.
1. Daca cineva doreste sa se dezbata o succesiune in instanta merge la notarul public competent teritorial si contra unei sume de cca 120-130 de lei va obtine o incheiere prin care acesta arata ca nu s-a dezbatut deja succesiunea
dupa defunctul X.
2. Lipsa de interes inseamna, avvalentina,ca actiunea nu este susceptibila sa-i aduca nici un profit reclamantului deoarece prin notiunea de interes se intelege acel element care justifica scopul judecatii, respectiv remediul juridic pe care-l urmareste reclamantul pentru a imbunatati situatia sa.
3. Un picutz de logica elementara ne poate lamuri asupra urmatorului aspect:
daca si numai daca pot sa justific un interes pentru a dezbate o succesiune in fata d-lui notar ATUNCI, pentru identitate de ratiune,
acelasi interes subzista pentru a dezbate succesiunea in fata instantei de judecata.
4. Stiu, sunt mai antipatic decat Nicoleta Romascanu si nici n-am darul ei de a indulci acidul criticii insa INTERESUL meu pentru avocatnet imi justifica urmatoarea rugaminte: Verificati inainte de a scrie ceva daca ceea ce veti scrie nu cumva se incadreaza in categoria absurdului juridic.